Cum să te folosești de minunățiile toamnei? Fructele și legumele sezonului sunt foarte benefice organismului tău. Cum poți să le integrezi în meniul tău zilnic și care este cea mai ușoară rețetă de supă pe care poți să o prepari din ele?
Deși mulți oameni nu le consumă și se folosesc de ele altfel, castanele sunt pe placul a unei bune părți din locuitorii României, mai cu seamă că în unele zone sunt deja un obicei prepararea lor. Acestea sunt foarte bogate în potasiu, vitamine și minerale și furnizează organismului nutrienții esențiali pentru o dietă echilibrată. Trebuie să știi, însă, care sunt cele comestibile. Cele numai bune de gătit sunt culese de la finele lunii septembrie până la începutul lui noiembrie. Acestea pot fi consumate coapte, dar și sub formă de piure, fără să-și piardă din proprietățile sale în momentul în care sunt prelucrate termic. Castanul comestibil e un arbore înalt cu o coroană largă și un trunchi drept, iar ramurile îi sunt ușor încovoiate, cu muguri mari și cleioși. Acesta înflorește în lunile iunie-iulie, iar fructele arată ca niște arici, pline cu ghimpi și de culoare verde. Fuctele lui sunt o sursă bogată de fosfor, vitamina C, leticină și hidrați de carbon. Le poți prepara coapte sau sub formă de diferite piureuri cu alte ingrediente în componență.
Proprietăți
Antiinflamator
Stomahice
Bacteriostatice
Antianemice
Remineralizante
Beneficii:
Îmbunătățesc digestia
Au un puternic efect antioxidant
Protejază sănătatea inimii
Sporesc densitatea oaselor
Îmbunătățesc funcțiile cerebrale
Alte rețete
Clapon cu castane
Prăjitură cu cremă de castane
Tort cu cremă de castane
Ruladă cu cremă de castane
Tort cu castane
Banane cu piure de castane și frișcă
Bombă de castane
Tort cu piure de castane și coacăze roșii
Tort cu cremă de zahăr ars cu cremă de piure de castane
Gâscă umplută cu castane
Brioșe cu piure de castane
Ruladă de curcan cu umplutură de castane și piure de cartofi cu sos de afine
Chec cu castane
Umplutură pentru curcan cu smochine și castane