Alertă mondială: ce produse alimentare au covid-19. Descoperirea alarmantă a cercetătorilor

Alertă mondială: ce produse alimentare au covid-19. Descoperirea alarmantă a cercetătorilor

Descoperire alarmantă făcută de cercetători în urma unor studii. Unele produse alimentare au COVID-19 şi pot transmite virusul. Este alertă mondială!

Cercetătorii explică ce produse au COVID-19

Dacă până acum nimeni nu şi-a pus problema că poţi lua temutul virus chinez din alimente, iată că acest lucru este  posibil. Oficialii de la CDC (centrul chinez pentru control şi prevenirea bolilor) au anunţat că noul COVID-19 poate fi transmis şi prin intermediul produselor congelate. Mai exact, aceştia au găsit SARS-COV2 pe ambalajul de cod congelat.

Astfel, cei care lucrează cu produsele congelate au fost sfătuiți să poarte mănuşi, pentru a fi siguri că se protejează de o eventuală infectare. Concluzia acestui studiu este clară: virusul se poate “plimba” pe distanţe foarte lungi, fiind foarte uşor de transmis.

Descoperirea a venit ca o consecinţă a faptului că medicii încercau să afle cum s-au îmbolnăvit 14 locuitori din Qingdao, deşi în oraşul portuar nu mai exista niciun caz de coronavirus.

În urmă cu două luni, un alt caz asemănător a avut loc în portul Dalian. Autorităţile chineze au descoperit atunci prezenţa virusului pe ambalaje de fructe de mare congelate.

Deşi pe 17 noiembrie se împlineşte un an de la descoperirea primului caz de coronavirus, lucrurile nu stau deloc bine la nivel mondial. Peste 40 de milioane de oameni au fost afectaţi de infecţia cu SARS-COV2, dintre care 1,2 milioane au murit. Pe primele locuri, se află Statele Unite ale Americii (8,388,012 de cazuri), India (7,550,273 de cazuri) şi Brazilia (5,235,344).

Alertă mondială: ce produse alimentare au covid-19. Descoperirea alarmantă a cercetătorilor
Alertă mondială: ce produse alimentare au covid-19. Descoperirea alarmantă a cercetătorilor

Coronavirus în România

Şi România stă cât se poate de rău la acest capitol. Până astăzi, 19 octombrie, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 5.872 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost depistate 3.920 cazuri noi de COVID-19, din 19.507 teste. Alte 60 de decese au fost raportate de autorități din cauza infecțiilor cu coronavirus. La AYI, numărul pacienților internați este de 749.

Duminică seara, 18 octombrie, autorităţile române au decis ca Bucureştiul să intre în scenariul roşu, ceea ce înseamnă că locuitorii Capitalei vor fi obligaţi să poarte mască sanitară în toate spaţiile deschise. De asemenea, școlile se închid iar cursurile vor avea loc doar online. În ceea ce priveşte activitatea teatrelor, cinematografelor și a restaurantelor, aceasta a fost oprită pentru următoarele două săptămâni.

„Mâine (luni) se întruneşte Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.Vvom lua măsurile pe care le-a amintit şi domnul prim ministru. Măsurile nu sunt blânde, se poartă masca şi în spaţii deschise şi în spaţii închise, se închid activităţile restaurantelor, cafenelelor, tuturor unităţilor de alimentaţie publică, spectacole, jocuri de noroc, toate măsurile se vor lua mâine”, a spus duminică, Cojanu la Digi 24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI