05 dec. 2020 | 16:27

Fructe și legume care cresc trombocitele – un super-tratament pentru sângele nostru

Știri generale
Fructe și legume care cresc trombocitele - un super-tratament pentru sângele nostru
Fructe și legume ce cresc trombocitele

Trombocitele sunt cunoscute ca și plachete sanguine și au rol esențial în procesul de coagulare a sângelui. Cu toate că acestea se mai clasifică uneori drept celule sanguine, ele sunt de fapt părți din celule mai mari, numite megalocite (celulă gigant). Rolul acestora este de coagula sângele și de a controla sângerarea. Trombocitele se declanșează atunci când o tăietură încetează să mai sângereze. Modificările de la nivelul trombocitelor pot crește riscul unei hemoragii masive și indică probleme medicale grave. Valorile normale ale trombocitelor sunt între 150.000-450.000/microlitru de sânge.

Fructe și legume care cresc trombocitele

Cele mai importante alimente care ajută la creșterea numărului de trombocite din corp sunt următoarele:

  • Rodia

Rodia este un fruct plin de substanțe nutritive și are, în același timp, proprietăți antiinflamatoare, antioxidante și cresc imunitatea organismului. Cercetările au arătat că rodia ajută la creșterea numărului de trombocite. Fructul se poate consuma atât în stare naturală cât și sub formă de suc, în salate și deserturi. Pe lângă asta, este un fruct foarte delicios.

  • Dovleacul

Puțini știu, dar dovleacul este bogat în vitamina A și ajută la dezvoltarea trombocitelor. Mai mult de atât, reglează și proteinele produse de celule. Numărul trombocitelor din sânge este reglat de celulele proteice, de aici și importanța acestora. Pentru consum se poate obține suc proaspăt de dovleac, la care se adaugă o linguriță de miere.

Această băutură poate fi consumată de trei ori pe zi pentru a obține cele mai bune rezultate. Se mai poate consuma și în tocană, supă, piure sau chiar ca desert.

  • Sfeclă roșie

Acest aliment se recomandă în special persoanalor anemice. Specialiștii încurajează consumul de sfeclă deoarece contribuie la numărul trombocitelor. Sfecla poate fi consumată în diverse combinații și sub diferite forme (crudă, fiartă). În combinație cu morcovul se poate obține un suc sau chiar în supă. Consumul acestui suc este recomandat de două ori pe săptămână pentru a-și arăta efectele.

  • Frunze verzi

În această categorie putem include spanacul, frunzele de varză kale sau de schinduf. Ele sunt bogate în vitamina K și sunt recomandate pentru a spori numărul trombocitelor din sânge. Stimularea cheagurilor de sânge este dată de vitamina K, de aici și rolul său major. Dintre acestea, varza kale conține cea mai mare cantitate de vitamina K.

  • Papaya

Cu toate că este un fruct exotic, se găsește și în țara noastră și este benefic organismului pentru o funcționare armonioasă. Acest fruct accelerează creșterea numărului de trombocite într-un ritm alert, mai exact, chiar și în câteva zile. Fructul se poate consuma atât crud cât și sub formă de suc, la care se poate adăuga și puțină lămâie. Benefice pentru organism sunt și frunzele, se pot zdrobi și bea apoi, câteva lingurițe de suc amar de două ori pe zi.

  • Usturoi

Din aceeași categorie este și usturoiul. Pe lângă multe alte beneficii aduse organismului, se numără și cel de creștere a nivelului trombocitelor. Usturoiul împiedică agregarea trombocitelor între ele și, în același timp, obstrucția vaselor de sânge.

Usturoiul este și o bună sursă de vitamina C și asigură organismului, printr-o singură porție, de până la 71% din doza zilnică recomandată.

PlaySport
A umilit-o public pe Anamaria Prodan: „Îi dau bani lunar: 2.000 de euro! Cere și extra”
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
Nu plătesc chirie, dar nici nu pot fi dați afară din locuință. Cum a fost păcălit de chiriași proprietarul unei case din Brașov
Cancan.ro
Cristian Cioacă a comis-o din nou, la 17 ani de la dispariția Elodiei Ghinescu: „I-a luat tot, și viața, și tot ce…”
GSP.ro
Nu a ținut pasul. O artistă faimoasa a dat detalii picante din dormitor: „Am făcut sex de peste 10 ori în vacanță. Se putea și mai bine”
Stirile PROTV
Incendiu violent în sectorul 1 din Bucureşti. 16 autospeciale de stingere intervin
Romania TV
Se scumpesc ţigările! Cât va ajunge să coste un pachet începând de mâine
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii cu mașini mai vechi de 15 ani. Toți trebuie să știe
EVZ.ro
Val de cutremure în România. Când va veni marele seism
Adevarul
La ce se uită de fapt musafirii când vor să știe cât de curată este casa gazdelor. „Așa ne-am despărțit eu și fosta logodnică după ce i-am vizitat părinții“
BZI.ro
Simona Halep a făcut o schimbare radicală de look! Fanii nu au știut inițial cine este – FOTO
Spynews.ro
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Libertatea.ro
Momentul în care un medic este „înghițit” de trotuarul care s-a surpat brusc, în centrul unui oraș brazilian. Bărbatul și-a fracturat femurul
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Schimb de replici între Vlad Gherman și Cristina Ciobănașu, imediat după cununia civilă! Oana Moșneagu nu a mai suportat și a intervenit: ”Ăștia suntem noi!”
Redactia.ro
Anamaria Prodan i-a propus lui Gigi Becali să-i fie naș la nunta cu Ronald Gavril. ”Da, m-am împăcat cu Gigi!”
Digisport.ro
Zodii cărora viața li se schimbă radical după Eclipsa de soare din 8 aprilie. Transformări și noutăți la tot pasul
Click.ro
De necrezut! Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. "Regina TikTok-ului" cere donații pentru a-și pune dantura: "Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul..."
Viva.ro
SUA avertizează: China ajută Rusia să câștige războiul cu Ucraina. Îi trimite echipamente și imagini de pe front
Digi24
Un mare actor, iubit de public, a ajuns de nerecunoscut! Imaginile au emoționat mii de oameni
Unica.ro
Se vinde o fabrică legendară. A fost unică în România
EVZ.ro
CRBL și Elena, soția lui, vor divorța! Cei doi au ales să se separare, după 16 ani de căsnicie: „Cu inimile împovărate de tristețe...” / FOTO
Spynews
Adevărul despre laptele din magazine. Toți cei care îl consumă trebuie să știe neapărat
Capital.ro
Cutremur în Muntenia, Brăila. Este al doilea seism produs în mai puţin de 24 de ore. Reacţia oamenilor
Antena 3
Antonia, noi imagini devenite virale în timp record. Fanii au fost luați prin surprindere
TV Mania
Ce i-a transmis public Cristina Ciobănașu lui Vlad Gherman după ce s-a căsătorit. Reacția actorului a venit imediat. Ce i-a răspuns
Avantaje
Vechimea în muncă la pensie. Cum este afectată de reducerea programului de muncă
Mediaflux
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Îți amintești de Nicolas Alex, băiatul „Super-Super” care făcea furori cu videoclipurile sale de la bâlci în 2017? Cum arată acum
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro