Frații Dedeman, lovitură pentru Kaufland și Lidl. Nimeni nu mișcă în fața lor în Europa de Sud-Est

Frații Dedeman, lovitură pentru Kaufland și Lidl. Nimeni nu mișcă în fața lor în Europa de Sud-Est
Ce firme sunt in top 10 privind profitul în Europa de Sud-Est

Frații Dedeman au dat o lovitură dur retailerilor Kaufland și Lidl.

Frații Dedeman, lovitură uriașă pentru lanțuri celebre de hypermarketuri

Frații Dedeman s-au impus în business-ul de retail. Antreprenorii români au cele mai bune rezultate din Europa de Sud-Este, privind profitabilitatea companiilor pe care le administrează.

Dedeman, compania fraților Pavăl, și distribuitorul de medicamente Fildas, compania fondată de Anca Vlad, sunt printre primii 10 jucători din regiune, alăturându-se unor nume internaționale precum Kaufland, Lidl și Carrefour.

Dedeman este unul dintre cel mai profitabil business din Europa de Sud-Este. Retailerul de bricolaj a dat lovitura unor giganți precum Lidl și Kaufland.

Din perspectiva profitorilor obținute, cele mai semnificative profituri nete și cele mai numeroase s-au obținut pe plan local.

Frații Pavăl, care dețin Dedeman, au obținut cele mai mari profituri din EUropa de Sud-Est, urmați de filiale ale unor mari lanțuri internaționale.

În 2020, frații Dedeman au ajuns la o rețea de 54 de magazine, o cifră de afaceri de 2,1 miliarde de euro. Cu 26,7% mai mult decât în 2019 și un profit net de 298,7 milioane de euro, față de 268,3 milioane de euro în 2018.

Dedeman este cea mai profitabilă companie din Sud-Estul Europei, indiferent de domeniul de activitate, potrivit clasamentului anual al celor mai mari companii din Europa de Sud-Est.

Pe locul doi se află o companie înființată de o româncă

A 10-a cea mai profitabilă companie din regiune este Fildas Trading SRL România, compania de distribuție de medicamente înființată de Anca Vlad.

Fildas Trading a raportat în 2020 un profit net de 32,9 milioane de euro, în timp ce în 2019 avea 28,1 milioane de euro.

Cifra de afaceri este de 896,4 milioane de euro, adică 1,6 peste nivelul anului anterior.

Printre primii zece retaileri cu cele mai mari profituri se află și lanțuri internaționale de hypermarketuri precum Kaufland, Lidl și Carrefour.

Rezultatele magazinelor din statele vecine au fost mai slabe decât a celor din România, scrie economica.net.

Kaufland România a făcut mai mult profit decât Kaufland Bulgaria, la fel și Lidl România față de Lidl Croația sau Bulgaria.

Topul retailerilor în funcție de valoarea profitului net din 2020, în clasamentul celor 100 de companii din Europa de Sud-Est a fost realizat de către SEE News.