Cum mai fac bani frații Dedeman pe lângă celebrul lanț de magazine. Așa își sporesc conturile bancare

Cum mai fac bani frații Dedeman pe lângă celebrul lanț de magazine. Așa își sporesc conturile bancare
Cum mai fac bani frații Dedeman pe lângă celebrul lanț de magazine

Cum mai fac bani frații Dedeman pe lângă lanțul de magazine cunoscut. Amintim că Dedeman a inaugurat în 2020 cel de-al șaptelea magazin din București, în Ghencea, și cel mai mare al rețelei, având o suprafață construită de 18.000 de metri pătrați, cu o investiție de 29 de milioane de euro.

Cum mai fac bani frații Dedeman pe lângă celebrul lanț de magazine

Frații Dedeman mai fac însă bani și cumpărând depozite pe care le închiriază, apoi le transformă în magazine, dacă doresc. Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl au cumpărat terenul și depozitele DB Schenker, divizia de logistică a gigantului german Deutsche Bahn, într-o tranzacție estimată la peste 15 milioane de euro, conform surselor Profit.ro.

„La momentul actual, valorificăm prin închiriere toate depozitele achiziționate. Deocamdată nu am luat o decizie cu privire la destinația viitoare a acestui teren, explorăm mai multe oportunități pentru aceasta“, au declarat reprezentanții Dedeman pentru sursa citată.

De menționat este că Dedeman a inaugurat anul trecut al șaptelea magazin din București. Dragoș Pavăl spunea atunci e că și-a propus să deschidă în București un număr suficient de magazine, pentru ca oricine să poată ajunge la unul în cel mult 20 de minute. La ora actuală,  rețeaua Dedeman numără 56 de magazine în toață țara, excepție făcând județele Teleorman și Giurgiu.

Dedeman a atins în 2020 o cifră de afaceri de puțin peste 9 miliarde lei, cu un profit net de 1,4 miliarde lei (1,28 miliarde lei în 2019). Dedeman a ajuns anul trecut la 11.374 angajați, de la 10.769 salariați în 2019.

De asemenea, frații Pavăl încep și dezvoltarea unui nou centru logistic pentru Dedeman, în Pantelimon. În ultimii ani, aceștia s-au extins și pe piața imobiliară, devenind și cei mai mari proprietari români de spații pentru birouri.

Frații Pavăl, o nouă achiziție: un teren de 64 de hectare

Apoi, frații Pavăl și-au extins plasamentele și în construcții, în industrie, viticultură, restructurare companii, pe piața colectării de deșeuri, a panourilor fotovoltaice, în transport fluvial și agricultură.

Tot frații Pavăl au mai achiziționat și un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa, una dintre cele mai mari suprafețe de teren pentru construcții, care ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite.

Frații Dedeman mai au în lucru și dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt multianual, primul de acest fel pentru ei, situat în nordul orașului Bacău, pe malul râului Bistrița. Ei lucrează și la consolidarea, restaurarea și refuncționalizarea casei negustorului Nicolae Hlebnikian din centrul Bucureștiului, cumpărată cu aproximativ 5 milioane de euro, ce va fi folosită ca sediu pentru companiile holdingului Pavăl.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI