Fratele lui Florin Cîțu a dat lovitura! A executat silit o bancă. Câți bani va primi acum

Fratele lui Florin Cîțu a dat lovitura! A executat silit o bancă. Câți bani va primi acum
Florin Cîțu, primul ministru al României

Fratele premierului Florin Cîțu a dat în judecată o bancă deținută de statul român. În urma procesului, acesta a avut câștig de cauză. Câți bani urmează să primească?

Fratele lui Cîțu a executat silit o bancă

Fratele primului ministru al României se numără printre puținii norocoși care și-au recuperat banii de la o bancă, demonstrând în instanță clauzele abuzive din contractul său de credit, scrie wowbiz.ro. George Constantin Cîțu a dat în judecată o bancă de stat și a câștigat. În urma procesului instituția îi datoreză o sumă semnificativă de bani.

În anul 2017, George Constantin Cîțu, fratele premierului României, a împrumutat împreună cu soția lui suma de 225.000 de lei de la o bancă. Cu suma împrumutată familia lor a achiziționat un imobil situat în Râmnicu Vâlcea. Plata ratelor la bancă s-a făcut timp de câțiva ani. Însă, la un moment dat, ratele au crescut în mod nejustificat.

În anul 2013, fratele primului ministru a cerut un scadențar de la bancă și a constatat că instituția a modificat dobânzile după considerente care nu apăreau cuprinse în contractul inițial de credit. În urma acestora, bărbatul s-a adresat instanței. În anul 2017, fratele lui Cîțu a câștigat definitiv procesul. Totodată, judecătorii au decis că suma care i-a fost încasată abuziv și care trebuie restituită este de aproape 170.000 de lei.

Banca a continuat să conteste executarea silită,însă, fără succes. Ultima astfel de decizie a avut loc la sfârșitul anului 2019.

Premierul vrea modernizarea băncii de stat

Florin Cîțu, actualul prim ministru al României a declarat, în urmă cu câteva zile, că intenționeaz să reducă salariile din banca respectivă, lucru pe care n-a reușit să-l facă pe vremea când era ministrul Finanțelor Publice. Premierul a mai spus că va moderniza băncile cu capital de stat, totul în avantajul economiei de stat.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe