Florin Cîțu, dat de gol de PSD. Ce ar fi făcut, de fapt, la Bruxelles. Adevărul s-a aflat

Florin Cîțu, dat de gol de PSD. Ce ar fi făcut, de fapt, la Bruxelles. Adevărul s-a aflat
Florin Cîțu, dat de gol de PSD. Ce ar fi făcut, de fapt, la Bruxelles. Adevărul s-a aflat

Un europarlamentar din partea PSD, l-a dat de gol pe Florin Cîțu. Remarca vine în urma vizitei premierului la Bruxelles. Europarlamentarul aduce în discuție și problemele din sănătate și educație.

Florin Cîțu a fost dat de gol

Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte al PSD, afirmă că ”Guvernul a spus una la Bruxelles și altceva la București”. Această afirmație face referire la planul național de redresare al Guvernului. Dacă la Bruxelles au spus că nu vor tăia nici un ban, în București, guvernanții au anunțat tăieri de salarii și pensii.

”La Bruxelles, au spus că nu mai este actual planul național de redresare trimis de guvernul PNL. La București, ne spun că vor construi planul pornind de la prima formă respinsă de Comisia Europeană. La Bruxelles, au spus că vor face reforme și că nu vor mai tăia nici un ban. La București, ne-au transmis că vor tăia salariile și pensiile promise prin lege și cp vor promova un buget de austeritate”, este mesajul transmis pe Facebook de către europarlamentarul PSD, Victor Negrescu.

Negrescu nu se oprește aici, aducând și mai multe acuzații cu privire la vizita reprezentanților guvernului la Bruxelles. Acesta menționează faptul că la Bruxelles, politicienii au afirmat că planul de redresare va corespunde strict cerințelor europene.

”La București, ne spun că au negociat, fără să spună că investițiile în infrastructură și în rețelele de gaz, ca formă de energie tranzitorie, erau introduse deja în ghidul prezentat de Comisia Europeană”, a mai adăugat vicepreședintele PSD.

Au fost menționate și problemele din sănătate și educație

Europarlamentarul aduce în discuție și problemele din sănătate și educație. Negrescu spune că guvernanții au prezentat la Bruxelles tăieri importante în aceste două domenii, în timp ce în București, acțiunile lor arată contrariul.

”La Bruxelles, au spus că va fi aprobată imediat legislația specifică resurselor proprii. La București, solicită în conferință de presă intervenția șefilor PNL și USR de la Parlament, demonstrând că de fapt nu se vorbise nimic înainte să se asume acest lucru în discuțiile cu oficialii europeni. La Bruxelles, au spus că este un buget de redresare. La București, bugetul indică doar o mică creștere pe zona de investiții, după ce, tot dreapta a făcut ca în anul 2020 nivelul de implementare a bugetelor investiționale să fie foarte redus.” a mai adăugat Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD ajunge la concluzia că ”prin prisma acestui dublu limbaj, raportul de țară elaborat de Comisia Europeană se anunță dezastruos”. Premierul Florin Cîțu, a avut joi și vineri vizite la Bruxelles. În cadrul acestor vizite, primul ministru a purtat mai multe discuții cu liderii europeni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI