FOTO. Așa arată buletinele de vot la Europarlamentare și Referendumul pentru justiție

FOTO. Așa arată buletinele de vot la Europarlamentare și Referendumul pentru justiție
Buletinele de vot la Europarlamentare și Referendumul pentru justiție

Au mai rămas 3 până până la alegerile europarlamentare și Referendumul pentru justiție. Cei care vor merge la urne pe 26 mai 2019 vor vota cu aceeași ștampilă pe 3 buletine de vot. Secțiile de votare se vor deschide la ora 7:00 și vor fi închise la ora 21:00. După ora 21:00, mai pot vota doar cei care se află în secțiile de votare în momentul închiderii.

Buletinele de vot la Europarlamentare

Buletinele de vot pentru Europarlamentare sunt alcătuite din 8 pagini (incluziv coperți). Pe prima copertă este inscripționat „Buletin de vot pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European. Specimen. 26 mai 2019.” Prima pagină conține o legendă cu toate partidele și candidații independenți la Europarlamentare.

Pe pagina 2 sunt trecute Partidul Social Democrat (poziția 1), Alianța 2020 USR PLUS (2), Partidul Pro România (3) și Uniunea Democrată Maghiară din România (4). În dreptul fiecărui partid sunt trecuți cei care candidează.

Pagina 3: Partidul Național Liberal (5), Partidul Alianța Liberalilor și Democraților ALDE (6), Partidul PRODEMO (7) și Partidul Mișcarea Populară (8).

Pagina 4: Partidul Socialist Român (9), Partidul Social Democrat Independent (10), Partidul România Unită (11) și Uniunea Națională pentru Progresul României (12).

Pagina 5: Blocul Unității Naționale – BUN (13), Gregoriana-Carmen Tudoran – candidat independent (14), George-Nicolae Simion – candidat independent (15) și Peter Costea – candidat independent (16).

Pagina 6 este goală, la fel și cea de-a doua copertă.

Coperta 1
Coperta 1
Pag. 1
Pag. 1
Pag. 2
Pag. 2
Pag. 3
Pag. 3
Pag. 4
Pag. 4
Pag. 5
Pag. 5
Pag. 6
Pag. 6
Coperta 2
Coperta 2

Buletinele de vot la Referendumul pentru justiție

În ceea ce privește buletinele de vot la Referendumul pentru justiție, prima pagină va fi copertă, iar cea de-a doua va fi goală. Pe a treia pagină va fi tipărită întrebarea, cu afirmația și negația. Ultima pagină va fi, de asemenea, copertă.

Vor fi 2 buletine de vot la Referendumul pentru justiție, iar întrebările vor fi:

Buletin 1: „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

Interzicerea grațierii
Interzicerea grațierii
Interzicerea grațierii
Interzicerea grațierii

Buletin 2: „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanţelor de Urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca direct Ordonanţele la Curtea Constituţională?”

OUG
OUG
OUG
OUG

Alegătorii vor prezenta un act de identitate operatorului de calculator din secția de votare, iar după scanare acesta decide dacă se încadrează în condițiile legale. Se poate opta pentru votul doar la europarlamentare, doar la Referendum sau la ambele scrutine.