Cum arată buletinele de vot pentru Referendumul din 26 mai. FOTO

Cum arată buletinele de vot pentru Referendumul din 26 mai. FOTO
Au fost publicate buletinele de vot pentru Referendumul din 26 mai

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat modelele buletinelor de vot pentru Referendumul pentru Justiție din 26 mai 2019, zi în care vor avea loc și alegerile europarlamentare. Românii vor primi la urne 3 buletine de vot: unul pentru alegerile europarlamentare și câte unul pentru întrebările de la Referendum.

Românii care se vor prezenta la urne pe data de 26 mai 2019 vor primi 3 buletine de vot. Pe buletinul pentru alegerile europarlamentare se va pune ștampila pe partidul pe care alegătorii îl doresc în Parlamentul European. Pe lângă acest buletin, vor fi alte 2, pentru întrebările de la Referendum. BEC atrage atenția că dacă un alegător va introduce din greșeală un buletin de vot în altă urnă decât cea destinată special, acesta nu se va anula.

BEC a publicat buletinele de vot pentru Referendumul pentru Justiție din 26 mai 2019

Buletinele vor fi printate în format A5. Prima pagină va fi copertă, iar cea de-a doua va fi goală (va apărea doar numărul paginii în subsol). Pe a treia pagină va fi tipărită întrebarea și pătrate de 4X4 cm, cu afirmația și negația (unde alegătorii trebuie să pună ștampila). Ultima pagină va fi și ea goală (copertă).

Buletin de vot nr. 1, pag. 1 și 4
Buletin de vot nr. 1, pag. 1 și 4
Buletin de vot nr. 1, pag 2 și 3
Buletin de vot nr. 1, pag 2 și 3

Unul dintre buletinele de vot pentru Referendum va cuprinde întrebarea „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

Buletin de vot nr. 2, pag 1 și 4
Buletin de vot nr. 2, pag 1 și 4
Buletin de vot nr. 2, pag 2 și 3
Buletin de vot nr. 2, pag 2 și 3

Cea de-a doua întrebare la Referendum va fi „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanţelor de Urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca direct Ordonanţele la Curtea Constituţională?”