09 ian. 2023 | 19:04

Fotbalistul de la Cupa Mondială care cerşeşte pe străzi pentru bani şi mâncare. Cum a ajuns aici: „Fotbalul a fost tot pentru mine”

Social
Fotbalistul de la Cupa Mondială care cerşeşte pe străzi pentru bani şi mâncare. Cum a ajuns aici: „Fotbalul a fost tot pentru mine”
Fostul sportiv despre stigmatul cocainei: „Fotbalul a fost tot pentru mine”

Indiferent cine am ajunge în viață, din punct de vedere al carierei, niciodată nu putem fi siguri de nimic. Un exemplu revelator este și cel despre care scriem azi. De la a juca la Cupa Mondială la a dormi pe carton și a cerși. Cam așa am putea simplifica povestea noastră cu fotbalistul de la Cupa Mondială care cerşeşte pe străzi pentru bani şi mâncare. Deși spune că „Fotbalul a fost tot pentru mine”, astăzi a ajuns să cerșească pe străzile Londrei. Citește mai departe, și află povestea fotbalistului Paul James cu 47 de prezențe la echipa națională.

Paul James, fotbalistul de la Cupa Mondială care cerşeşte pe străzi pentru bani şi mâncare

Paul James este un fost fotbalist în vârstă de 59 de ani, născut în Țara Galilor, dar care a reprezentat echipa națională a Canadei la Cupa Mondială din Mexic din 1986. După ce și-a agățat ghetele în cui, însă, viața lui a luat o întorsătură și a căzut în droguri și sărăcie, petrecând șase ani fără o locuință permanentă.

El a jucat de 47 de ori pentru țara sa, iar mai târziu a fost și antrenor al echipei naționale U20 a Canadei. Însă, în ultimii 13 ani a fost șomer și în prezent trăiește pe străzile Londrei, după ce s-a întors în Marea Britanie din Canada chiar înainte de pandemie. Conform publicației britanice Daily Mail, Paul James este unul dintre cei mai decorați fotbaliști din Țara Galilor și din Canada.

S-a născut în Cardiff și a crescut la ferma părinților săi înainte ca familia să se mute la Toronto în 1980. Șase ani mai târziu, a fost titular în toate cele trei meciuri ale Canadei din grupe la singura lor Cupă Mondială înainte de Qatar. În 1984, a pierdut la penalty-uri în fața Braziliei în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice.

Fața sa este atârnată la Whitchurch High School, școala de stat din Cardiff, renumită pentru că a format sportivi internaționali, alături de câștigătorul Turului Franței, Geraint Thomas, fostul căpitan al echipei Lions, Sam Warburton, și căpitanul Țării Galilor, Gareth Bale. Este șomer de 13 ani și fără o locuință permanentă de șase ani. S-a întors în Marea Britanie din Canada chiar înainte de pandemie, supărat pe tratamentul la care a fost supus peste ocean.

„Și în timp ce Bale a condus Țara Galilor la prima sa Cupă Mondială din 1958 și Canada s-a angajat în prima din 1986, James se află pe străzile Londrei. Până în urmă cu câteva luni, când a găsit adăpost la un cămin de lângă Holborn, într-o cameră ocupată recent și de doi șoareci, a dormit pe bucăți de carton la Charing Cross sau la Catedrala Westminster. Înainte de asta, a stat pe străzile din Toronto.”, scriu despre Paul James cei de la Daily Mail.

Fostul sportiv despre stigmatul cocainei: „Fotbalul a fost tot pentru mine”

Vorbind într-un interviu la sfârșitul anului 2022, Paul James a fost destul de clar în opinia sa că și-a pierdut locul de muncă din cauza stigmatului care i-a fost atașat pentru că a consumat cocaină.

„Cariera mea de fotbal a fost totul. Fotbalul a fost tot pentru mine! Nu ar fi trebuit să pierd nicio zi de muncă. Dacă mâine mi-aș pune capăt zilelor, ceea ce nu voi face, oamenii ar înțelege, pentru că a fost o brutalitate. Nu cred că ar trebui să numești pe cineva dependent de droguri, dependent de crack, drogat.

Cuvintele evocă iraționalitatea și o serie de etichete care îi consideră pe cei expuși ca fiind: criminali, înfricoșători, iraționali, nesiguri, de evitat, bolnavi, ratați, murdari, leneși, gunoaie, neangajabili. Vă dați seama cât de dezgustător este acest limbaj? Cum îți revii vreodată după ce ai fost etichetat ca fiind un dependent de crack fără adăpost? Nu te recuperezi.

Nu a existat niciodată un război împotriva drogurilor. A existat întotdeauna doar un război împotriva oamenilor. Și cei mai vulnerabili sunt cei care suferă cel mai mult de pe urma devastației stigmatului: excluderea socială, marginalizarea, sărăcia.”, a spus Paul James în interviul acordat Daily Mail.

Conform celor relatate, Paul James este convins că și-a pierdut postul de antrenor principal de fotbal la Universitatea York din Toronto, unde a condus echipa masculină la un campionat național, din cauza discriminării față de consumul de droguri.

Atunci când s-a oferit să demisioneze în 2009, deoarece starea sa mentală și consumul de droguri se agravau, el crede că Universitatea avea datoria de a-i oferi sprijin, dar în realitate lucrurile au stat cu totul altfel.

Conform jurnaliștilor britanici, Paul James și astăzi trăiește pe străzi, cerșind bani și mâncare, iar parte din ceea ce strânge donează celorlalți oameni fără adăpost pe care îi întâlnește pe drum.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Declarație comună: Rusia și China avertizează împotriva războiului nuclear și convin să extindă exercițiile militare
EVZ.ro
Sora lui Florin Salam trăiește un calvar. Se teme pentru viața ei
Digisport.ro
FOTO Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez
Adevarul
Superbacteriile care fac șah-mat sistemul medical. Omenirea este tot mai vulnerabilă în fața microorganismelor
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Mulți români cultivă roșii, dar fac o mare greșeală. Trucul care ajută pentru tomate perfect coapte
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
S-a decis plata. Banii se transferă direct în cont din 27 iunie. Cine sunt românii norocoși
Capital.ro
Românii vor putea să-și calculeze singuri pensiile. Şeful Casei de Pensii: "Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial"
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro