Fostul prezentator TV din România care a avut legături cu Securitatea lui Ceaușescu. Ce a fost pus să facă

Fostul prezentator TV din România care a avut legături cu Securitatea lui Ceaușescu. Ce a fost pus să facă
Ce trebuia să facă un fost star TV pentru Securitatea comunistă

Un fost star de la postul public de televiziune era recrutat de Securitatea lui Ceaușescu pe când se afla pe băncile facultății. Acesta trebuia să dezvăluie anumite informații importante, însă, în cele din urmă, el a scăpat de a sintagma de colaborator cu Securitatea comunistă în urma unor verificări.

Cine este fostul star din televiziune a fost recrutat de Securitatea comunistă

Leonard Miron a devenit extrem de cunoscut de publicul din România după ce a renunțat la medicină pentru a urma o carieră în televiziune. Acesta a prezentat formatul Eurovizion între 1998 și 2001, în 2008, dar și în 2010 și 2012. Totuși, nu mulți știu ce legături a avut cu Securitatea lui Ceaușescu.

Acesta era recrutat de Securitatea comunistă cu doar o lună înainte de Revoluția din 1989, când încă studia la facultate. Fostul star TV ar fi trebuit să ofere informații despre studenții străini de la Facultatea de Medicină, pe care a absolvit-o, ulterior.

Ce s-a descoperit

Totuși, până la urmă, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Mai multe detalii au fost descoperite în urma unor investigații făcute de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. El a scăpat de asocierea cu Securitatea comunistă și de sintagma de colaborator/lucrător pentru aceasta.

„În baza Notei de Constatare nr S/DI/I/1767 din data de 12.07.2010, întocmită de Direcția de Specialitate din cadrul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, în care se regăsesc următoarele elemente: domnul Miron Leonard este titular al dosarului fond rețea nr R 82005 (cotă C.N.S.A.S.).

Domnia sa a fost recrutat la data de 16.11.1989, pentru ‘supravegherea informativ în rândul studenților străini’. A semnat un Angajament, prelând numele consiprativ ”Alexandru”. Direcția de Specialitate nu a identificat documente trimise Secuității de către domnul Miron Leonard.”, transmitea CNSAS, în trecut, potrivit WOWbiz.

Ce face Leonard Miron în prezent

În trecut, Leonard Miron dădea dovadă de mult curaj și își recunoștea orientarea sexuală într-o perioadă destul de incomodă din acest punct de vedere, ținând cont că nu multe personalități recurgeau la acest lucru. Fostul star de televiziune a părăsit România alături de partenerul său spaniol.

Cei doi formează și în prezent un cuplu. Leonard Miron locuiește în Marea Britanie după ce a renunțat la cariera din televiziune. Acesta a lucrat pentru o agenție guvernamentală de acolo, însă, ulterior, s-a întors la locul de muncă anterior.

El este managerul unuia dintre cele mai mari vase de croazieră din Europa. Totuși, fostul star de televiziune s-a confruntat cu mai multe probleme în pandemie. El a fost nevoit să își întrerupă cariera, ținând cont că acest tip de turism a fost oprit la un moment dat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI