Florin Salam, datorii colosale la ANAF. Câte mii de lei are de dat la stat

Florin Salam, datorii colosale la ANAF. Câte mii de lei are de dat la stat
Florin Salam, datorii colosale la ANAF. Cate mii de lei are de dat la stat

Florin Salam se numără printre cel mai bine plătiți maneliști din România. Cântărețul este foarte solicitat la evenimente private, botezuri sau nunți, iar sumele cerute sunt pe măsură. Solistul este fabrică de bani, iar asta se vede în conturile sale. Totuși, manelistul are datorii colosale la ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală).

Florin Salam este fabrică de bani, dar cu datorii la ANAF

Vedeta, care declara cu ceva timp în urmă că nu-i place să fie numit manelist întrucât are un gen muzical diferit de populara manea, nu este accesibilă oricui. Dacă vrei să-ți cânte la nuntă sau la un botez, trebuie să dispui de foarte mulți bani, dar și de relații. Cei interesaţi să se delecteze cu melodiile sale celebre pot avea degeaba o grămadă de bani, dacă nu au și legătură de orice fel cu artistul.

Cât despre administrarea averii sale colosale, Florin Salam lucrează „în legalitate”. Deține o firmă și plătește impozit la stat. Cel puțin în teorie, pentru că, în realitate, celebrul manelist a acumulat datorii la ANAF.

Manelistul are o firmă de „interpretarea artistică”

Florin Stoian, pe numele din buletin, a deschis în anul 2005 firma „F.S. International Music Company SRL”, el fiind unicul asociat. Până în 2013, Salam a fost și administrator al firmei, însă, a decis să-i cedeze această funcție surorii sale mai mici, Maria Petrache. Probabil din lipsă de timp, dar și de experiență, femeia având ceva cunoștințe de business decât el și fiind proprietara unor imobile din Capitală, pe care le închiriază în regim hotelier, artistul a luat această hotărâre fără să stea prea mult pe gânduri.

Restanțe de mii de lei la stat

Firma lui Florin Salam are ca obiect principal de activitate „interpretarea artistică”, dar a terminat anul 2020, ultimul raportat la Ministerul Finanțelor, cu o cifră de afaceri nulă și cu un profit negativ, în valoare de 216.859 lei. Datoriile societății au crescut și ele, cu până la aproape 592.000 de lei. Pandemia de coronavirus și-a spus cuvântul și pentru manelist, care nu a mai avut atât de multe cântări.

În septembrie 2021, datoriile sale la ANAF erau de aproximativ 180.000 de lei, cea mai mare parte din sumă reprezentând obligații restante la bugetul asigurărilor sociale de stat, adică peste 100.000 de lei. Firma lui Florin Salam avea doar trei angajați la momentul ultimului bilanț, potrivit Wowbiz.

Artistul este milionar în euro

Pentru nimeni nu este un secret că majoritatea banilor pe care îi obțin maneliștii la cântările private nu sunt fiscalizați. În afară de onorariul propriu zis, Florin Salam primește foarte mulți bani din dedicații. De la fiecare nuntă, manelistul pleacă cu o plasă cu bani.

De-a lungul carierei sale, Florin Salam ar fi câștigat mai multe milioane de euro. Chiar cântărețul a dezvăluit în fața anchetatorilor, atunci când a fost chemat să dea declarații în dosarul Duduienilor, că interlopii l-au solicitat să cânte gratis de 10-15 ori, ceea ce însemnă o pagubă de 100.000-150.000 de euro! Tot Salam a recunoscut, cu mai mulți ani în urmă, că a fost dependent de jocurile de noroc. Au fost seri în care a pierdut și 400.000 de euro!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI