Florin Cîțu a fost întrebat despre propria demisie. Ce mesaj are și pentru USR PLUS

Florin Cîțu a fost întrebat despre propria demisie. Ce mesaj are și pentru USR PLUS

S-a creat un adevărat scandal în coaliția de guvernare PNL-USR-PLUS, după ce ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu a fost întrebat despre propria demisie

Acum, USR-PLUS a retras sprijinul politic pentru Florin Cîțu. Premierul a declarat că funcția lui presupune atribuții „de a evalua și de a propune, atunci când decide, revocarea unui ministru”.

„În acea ședință toți președinții de partid au fost de acord că acestea sunt atribuțiile premierului și nu vor contesta niciodată atribuțiile constituționale ale premierului. Aceasta a fost concluzia de luni, așa am plecat în acea zi”, a adăugat Cîțu.

El a fost întrebat dacă demisionează, în cadrul unei conferințe de presă, însă a spus că guvernarea continuă.

 ”În şedinţa de Guvern de azi, le-am mulţumit colegilor mei că au găsit tăria să treacă peste decizia pe care au luat-o ieri şi că au înţeles că e mult mai important să venim, să rezolvăm probleme importante pentru România. A fost mesajul meu pentru colegii mei şi le mulţumesc din nou. Au făcut un pas important în a debloca situaţia în care suntem astăzi”.

El a mai spus că poate observa faptul că în continuare coaliția funcționează, întrebat dacă numirea lui Ludovic Orban ca premier ar ajuta coaliția.

Vlad Voiculescu, demis din funcția de ministru al Sănătății

Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătății de către premierul Florin Cîțu. El a vrut să îl numească interimar pe Dan Barna, însă acesta a refuzat.

Așadar, premierul i-a înaintat președintelui propunerea de a prelua chiar el interimatul ministerului, iar Klaus Iohannis a semnat decretul.

Acum, USR-PLUS nu vor să îi mai acorde sprijin politic lui Florin Cîțu, fiind destabilizată coaliția de guvernare. Rămâne de văzut care va fi următorul pas pe care formațiunea îl va face.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI