Cât de bogat este Florin Cîțu. Ce avere are după mai multe donații uriașe

Cât de bogat este Florin Cîțu. Ce avere are după mai multe donații uriașe
Florin Cîțu, viitorul Prim-Mnistru

Actualul Ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, la a doua nominalizare, are toate șansele să devină premier. Este o fire retrasă, și nu se știu multe despre el. Asta până la momentul intrării în Guvernul Orban. Conform declarației sale de avere, ar fi dobândit multe lucruri prin donații venite din partea  părinților acestuia.

Florin Cîțu, viitorul Prim-Mnistru

La începutul lunii februarie PNL anunța, surprinzător, numele lui Florin Cîțu ca viitor premier, după votul negativ primit de Ludovic Orban, ca ulterior, nominalizatul să producă o altă surpriză. Avea să refuze funcția, neprezentându-se la învestirea din Parlamentul României.

Toată opoziția, și nu numai, a criticat în termeni duri decizia lui Florin Cîțu, de  a da bir cu fugiții, din fața responsabilității de a conduce un viitor Guvern. Acum, după alegerile parlamentare, s-a creat o nouă coaliție în noul Parlament.

Ulterior, PNL a venit cu același nume, Florin Cîțu, pentru aceeași poziție. S-a negociat la sânge cine să fie viitorul premier, și toți, cel puțin declarativ, au fost de acord ca Florin Cîțu să fie desemnat.

Averea viitorului premier, din donații

Așa cum spuneam la începutul articolului, despre viitorul premier se știu foarte puține lucruri. În afară de datele oficiale din CV-ul acestuia, despre viața personală nu prea au ieșit la suprafață multe lucruri. Dar, conform declarațiilor sale de avere, majoritatea bunurilor deținute de Florin Cîțu parvin din donații masive. Culmea este că, toate aceste donații ar fi fost făcute de părinții acestuia, Elena şi Vasile Cîţu.

Este vorba de mare parte din terenurile pe care le are în acest moment în posesie viitorul premier. Datele de avere arată că acesta ar avea câte 50% din 3 terenuri de 1 hectar (teren agricol), 75 hectare (teren forestier) și 1.250 mp (intravilan), alături de fratele său, George Cîțu.

În același timp, mai deține în Capitală un teren de 130 de metri pătrați, un teren agricol în comuna Golești, sat Tulei, județul Vâlcea, și un altul în comuna Voineasa. În conturile bancare ale acestuia se regăsesc 350.000 lei plus un credit personal, în valoare de 30.600 euro.

Cât despre familia acestuia, la fel se știu foarte puține lucruri, iar cele declarate recent despre Florin Cîțu, aparțin tatălui acestuia, Vasile Cîțu, care spunea la un moment dat:

”Vă spun sincer, eu nu îmi doream să fie premier. E și așa tare greu, îl văd rar, are multe responsabilități (…) Vine pe aici mereu, plimbă câinele prin pădure, normal că ține la locurile astea”, povestea Vasile Cîțu.