Florin Busuioc, veste de ultimă oră pentru românii care merg la mare de 1 mai. Cum va fi vremea

Florin Busuioc, veste de ultimă oră pentru românii care merg la mare de 1 mai. Cum va fi vremea
Florin Busuioc, veste de ultimă oră pentru românii care merg la mare de 1 mai.

Florin Busuioc a venit la emisiunea lui Cătălin Măruță pentru a dezvălui cum va fi vremea la mare, pentru cei care vor să dea o fugă pe litoralul românesc în ziua de 1 Mai. Celebrul prezentator de la meteo, din cadrul Știrilor Pro TV, a venit cu vești bune despre vremea din acest weekend.

Florin Busuioc, veste de ultimă oră pentru românii care merg la mare de 1 mai

Florin Busuioc a venit și în această ediție de vineri în emisiunea lui Cătălin Măruță, pentru a aduce veștile despre vreme. Este un weekend important, dat fiind că se dă startul sezonului estival. Românii sărbătoresc, de regulă, ziua de 1 Mai la mare, iar în acest an, această sărbătoare pică duminică.

Busu spune că vremea va fi frumoasă pe litoral, deși este încă răcoare pentru a se face baie în mare. Cu toate acestea, nu sunt anunțate ploi, așadar, cei care vor să vadă marea pe 1 Mai o pot face cu succes.

„Se încălzește vremea, cu ploile stăm bine, plouă prin nord și prin vest, pe la deal și pe la munte, dar ploi care nu vor fi continue. La București lucrurile arată bine, cerul e variabil, avem undeva pe la 20, 21 de grade C. E cam răcoare de intrat în mare, dar poate să meargă lumea la mare, e foarte bine la mare, vremea e bună, nu plouă.”

Vremea săptămâna 02.05.2022 – 09.05.2022 

ANM – Administrația Națională de Meteorologie a anunțat vremea pentru următoarele patru săptămâni. În intervalul menționat se anunță însă valori termice ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în toată țara. Regimul pluviometric se anunță a fi deficitar în majoritatea regiunilor, însă în special în regiunile extracarpatice.

Vremea în săptămâna 09.05.2022 – 16.05.2022

Vremea în acest interval aduce valori termice apropiate la nivelul întregii țări. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, însă mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 16.05.2022 – 23.05.2022

În acest interval, temperaturile medii sunt în general apropiate de cele normale, însă probabil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. De precizat este că regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință spre deficit mai ales în zonele extracarpatice.

Vremea în săptămâna 23.05.2022 – 30.05.2022

ANM anunță medii ale valorilor termice care se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest temperaturile vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații anunțate sunt deficitare în jumătatea de est a țării, apoi, în rest, se vor putea situa în jurul valorilor normale pentru această perioadă.