26 apr. 2022 | 13:36

Vremea 1 mai la mare și la munte. Ce temperaturi vom avea în weekend

Vremea Meteo
Vremea 1 mai la mare și la munte. Ce temperaturi vom avea în weekend
Prognoza meteo pentru România

Prognoza meteo pentru luna mai. Mai avem puțin până la începutul lunii mai. Conform unei prognoze meteo actualizate, în Europa furtunile vor fi o temă constantă în unele părți ale continentului,. Alte zone din Europa care au nevoie de ameliorarea secetei vor fi lipsite de ploi. În România, ANM a emis o prognoză pentru începutul lunii următoare, care va începe din weekend, iar veștile sunt promițătoare.

Prognoza meteo pentru Europa în luna mai

Mai este puțin și întrăm în luna mai, calendaristic fiind începutul verii. În perspectiva verii, spun meteorologii, vremea uscată și blândă din această primăvară ar putea indica o secetă mai accentuată și ar putea duce la apariția timpurie a căldurii în luna mai în Spania și Portugalia și chiar în sudul Franței. În aceste zone valorile termice vor ajunge la 32-37 de grade, ceea ce este un lucru rar în acea perioadă a anului, sunt de părere specialiștii.

Meteorologii spun că zonele aflate mai la est, inclusiv Grecia și Italia, nu vor scăpa de probleme în ceea ce privește îngrijorările tot mai mari legate de secetă. În Grecia, se așteaptă ca precipitațiile să fie aproape sau sub nivelul normal. Se preconizează că vor fi mai aproape de normal în ceea ce privește precipitațiile decât în Spania și Italia, potrivit meteorologilor europeni.

Prognoza meteo pentru România

ANM a emis recent prognoza meteo pentru începutul lunii mai, iar conform datelor, ANM spune că variațiile termice vor fi în general nesemnificative, maxima fiind de 18-20 de grade pentru zona Banatului. Tot în Banat, începând cu 1 mai, valorile termice minime se vor încadra între 7 și 9 grade celsius. ANM anunță, tot pentru Banat, că din 1 mai s-ar putea să apară și precipitațiile.

În zona Crișana, începutul lunii mai aduce valori termice maxime cuprinse între 18 și 20 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 7 și 8 grade, inclusiv pe data de 2 mai. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată după 1 mai.

Valorile termice maxime pentru Transilvania, începând cu data de 1 mai sunt cuprinse între 14 și 17 grade, iar minimele între 5 și 6 grade. Și aici există probabilitatea apariției precipitațiilor începând cu aceeași dată.

În Moldova și Muntenia peste 22 de grade

Nord-vestul teritoriului va avea valori maxime cuprinse între 17 și 18 grade. În Maramureș, spune ANM, valorile termice minime vor ajunge la valori de 6 grade, cu risc mare de precipitații. În Moldova, data de 1 mai aduce valori maxime cuprinse între 21 și 22 de grade, iar niminele vor fi de 6-8 grade. În zona Dobrogei, ANM anunță valori cu plus, cuprinse între 17 și 22 de grade, iar minimele vor fi de maxim 10 grade. Precipitații sunt anunțate și în Dobrogea, dar după data de 3 mai.

În sudul țării, și la București, odată cu începutul lunii mai, valorile termice maxime vor fi între 23 și 24 de grade, iar cele minime de maxim 8 grade, cu posibilitatea apariției precipitațiilor, dar nu mai devreme de 6 mai. În Oltenia luna mai aduce valori maxime de 22 de grade și minime de 8 grade, existând și aici, după 7 mai, probabilitatea apariției precipitațiilor.

După 1 mai, la munte valorile vor înregistra o încălzire, ajungând la o medie de 8 grade, iar după data de 4 mai și până la sfârșitul intervalului, media maximelor va fi de 9-10 grade. Minimele vor scădea până la valori în jurul a 0 grade în data de 2 mai, apoi va crește ușor până la sfârșitul intervalului spre valori în jurul a 2 grade.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Capital.ro
Circulaţia trenurilor în perioada Sărbătorilor de Paşte | Anunţul CFR Călători
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro