28 apr. 2022 | 11:02

Meteo ANM. Cod galben de ploi torențiale. Zonele care vor fi grav afectate

Vremea Meteo
Meteo ANM. Cod galben de ploi torențiale. Zonele care vor fi grav afectate
Avertizare ANM de Cod Portocaliu pentru cinci județe

Avertizare ANM pentru joi și vineri. Așa cum era anunțat, încă de ieri, România este sub avertizare de Cod Galben în aproape toate regiunile. Avertizarea emisă ieri se va încheia în această seară, în jurul ore 23. Dacă ieri am avut parte de instabilitate, astăzi ANM a actualizat avertizarea. Pentru astăzi și mâine sunt anunțate cantități însemnate de apă, și local instabilitate atmosferică temporar accentuată. În același timp a mai fost emis și un Cod Portocaliu, pentru cinci județe, de ploi abundente.

Avertizare ANM pentru joi și vineri. Cod Galben în toată țara

Ieri dimineață ANM emitea un Cod Galben de instabilitate termică și precipitații, valabil până în această seară la ora 23:00. Ploile și-au făcut resimțită prezența în toată țara, inclusiv în București.

Din păcate, în această dimineață avem o nouă avertizare ANM pentru joi și vineri, care anunță cantități însemnate de apă, și local instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Codul Galben actualizat este valabil pentru aproape toată țara, așteptându-se cantități însemnate de precipitații. Valorile termice pentru astăzi, mai spune ANM, vor fi mult mai scăzute pentru luna în care ne aflăm, fiind valabile până mâine, 29 aprilie.

„Pe parcursul zilei de joi (28 aprilie) în Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial. Pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

În noaptea de joi spre vineri (28/29 aprilie) aria ploilor se va restrânge spre nord-estul țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.”, spune ANM astăzi.

Avertizare ANM de Cod Portocaliu pentru cinci județe

Tot în această dimineață locuitorii din cinci județe sunt avertizați de apariția ploilor, în cantități abundente, spune ANM.

Această nou avertizare ANM pentru joi și vineri este valabilă pentru cinci județe, și anume Suceava, Botoșani, Iași, Neamț și Bacău. Codul Portocaliu de astăzi face referire la fenomenul de ploi abundente, și este valabil până mâine dimineață, la ora 6:00.

„În județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț și Bacău vor fi ploi abundente. Se vor acumula cantități de apă de 40-70 l/mp.”, se spune în noua avertizare ANM pentru joi și vineri.

În București averse de ploaie

La această oră, când scriem acest articol, Bucureștiul este acoperit de nori, iar valorile termice sunt mai scăzute pentru luna în care ne aflăm. Noua avertizare ANM pentru astăzi anunță vreme rece și averse de ploaie în Capitală, cu cer noros și temperaturi scăzute:

„Cerul va prezenta înnorări temporare și începând din seara zilei de miercuri vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, posibil cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi în medie de 15-20 l/mp. Temperatura maximă va fi de 24-26 de grade miercuri și se va situa în jurul a 20 de grade joi, iar cea minimă va fi de 10-12 grade.”

ANM mai spune că nu trebuie să ne punem în stand-by planurile de weekend, deoarece vremea se va încălzi, începând de sâmbătă dimineață. Cu alte cuvinte weekend-ul va fi unul fără cantități mari de precipitații și cu temperaturi mai ridicate.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro