Florin Busuioc a dat vestea proastă pentru bucureșteni. Mare atenție: ce ne așteaptă de mâine încolo

Florin Busuioc a dat vestea proastă pentru bucureșteni. Mare atenție: ce ne așteaptă de mâine încolo
Prognoza meteo pentru Bucureşti. Florin Busuioc aduce veşti rele: vremea o ia razna

Prognoza meteo pentru Capitală nu arată deloc bine. Florin Busuioc a dat vestea proastă pentru bucureșteni. Iată ce ne așteaptă de mâine încolo din punct de vedere meteorologic.

Prognoza meteo pentru Bucureşti

Invitat în cadrul emisiunii “La Măruţă” pentru a vorbi despre cum va fi vremea în acest weekend, Florin Busuioc a dat vestea proastă pentru bucureșteni. Se pare că vom avea zile cu ninsori abundente şi frig.

“De mâine, sâmbătă, ninge în Bucureşti, iar duminică se anunţă vreo 10 cm de zăpadă în Capitală. Desigur, va fi frig. Luni, continuă să ningă iar de marţi ne putem aştepta la un strat consistent de zăpadă: peste 15 cm. Şi vântul va sulfa tare, chiar şi cu 65 de km/h.

Va ninge în toată jumătatea sudică a României, în Meridionali, Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei. Temperaturile se anunţă a fi unele normale pentru această perioadă”, a spus Busu, la Pro TV.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o alertă meteo de Cod galben de ninsori şi frig. Avertizarea este valabilă de vineri până sâmbătă la ora 10:00.

Judeţele aflate sub Cod galben sunt: Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea. Astfel, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, se vor acumula în general 15 – 25 l/mp.

La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40 – 60 km/h.

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

În săptămâna 11-18 ianuarie, cu excepția zonelor de sud și de sud-est a țării, valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât cele obişnuite pentru această perioadă, mai ales în zonele de munte.

În săptămâna 18-25 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Vor fi cantități mai mari de precipitații în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest cantitatea va fi apropiată de cea normală pentru acest interval.

În ceea ce priveşte perioada 25 ianuarie – 1 februarie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal în toată ţara. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în nord-vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI