29 mart. 2024 | 14:37

Floarea pe care să o plantezi lângă morcovi. Va ţine la distanţă dăunătorii, aşa procedează bunicii de zeci de ani

Utile
Floarea pe care să o plantezi lângă morcovi. Va ţine la distanţă dăunătorii, aşa procedează bunicii de zeci de ani
Rădăcinile de gălbenele eliberează o substanță chimică toxică

După cum bine știu majoritatea grădinarilor, când vine vorba de anumite legume, acestea se pot planta alături de plante companion, multe dintre ele ajutând la protejarea culturilor. Printre acestea se află și floaera despre care vorbim azi și pe care ar fi cazul să o plantezi lângă morcovi. Citește, așadar, mai departe și află care este floarea pe care să o plantezi lângă morcovi.

Gălbenele, floarea pe care să o plantezi lângă morcovi

Deși ai destule informații și știi ce ai de făcut, când vine vorba de culturile de morcovi, s-ar putea ca aceste informații să te surprindă, dar nu ar avea de ce. Este bine cunoscut faptul că aceste flori sunt foarte bune plante companion, fiind recunoscute pentru puterile magice de respingere, dr ași ca unul din trucurile secrete ale grădinarilor.

Floarea pe care să o plantezi lângă morcovi. Va ţine la distanţă dăunătorii, aşa procedează bunicii de zeci de ani

Conform celor care le-au folosit ca plante companion, este șitu faptul că acestea vor alunga toți dăunătorii de grădină cunoscuți, inclusiv gândacii, melcii, iepurii și căprioarele. Gălbenelele sunt bune plante de însoțire pentru legume din mai multe motive, și în același timp se poate planta și între pomii fructiferi.

Gălbenelele ajută la controlul dăunătorilor și sănătatea solului

Gălbenelele au un miros puternic care respinge mulți dăunători comuni din grădină, cum ar fi afidele, muștele albe și nematozii. Prin plantarea de gălbenele în apropierea legumelor, acestea acționează ca un control natural al dăunătorilor și protejează culturile de daune.

Gălbenelele atrag, de asemenea, insecte benefice, cum ar fi albinele și fluturii, care ajută la polenizarea legumelor și la îmbunătățirea randamentului acestora. Gălbenelele sunt, de asemenea, cunoscute pentru capacitatea lor de a îmbunătăți sănătatea solului.

Ele produc o substanță chimică numită alfa-terțianil, despre care s-a demonstrat că suprimă bolile transmise prin sol și îmbunătățește fertilitatea solului.

Gălbenelele aduc și o valoare estetică

În plus, gălbenelele adaugă valoare estetică grădinii cu florile lor vibrante de culoare galbenă, portocalie și roșie, așa că pot fi incluse pe lista cu florile pe care să le plantezi în martie 2024. De asemenea, ele ajută la spargerea monotoniei unei grădini de legume și adaugă interes vizual.

Floarea pe care să o plantezi lângă morcovi. Va ţine la distanţă dăunătorii, aşa procedează bunicii de zeci de ani

În general, plantarea de gălbenele alături de legume este o modalitate simplă și eficientă de a îmbunătăți sănătatea și productivitatea unei grădini de legume, adăugând în același timp frumusețe spațiului.

Floarea va ţine la distanţă dăunătorii

Rădăcinile de gălbenele eliberează o substanță chimică toxică, iar prezența acestei substanțe inhibă ecloziunea ouălor de dăunători. Prin urmare, controlul populației de dăunători se realizează prin întreruperea ciclului de viață. Dar, este foarte important să știi la ce distanță trebuie să plantezi gălbenelele.

Un dezavantaj al utilizării gălbenelelor pentru controlul nematozilor este că beneficiul nu se realizează decât în anul următor. Pentru a fi eficiente, gălbenelele trebuie să fie plantate înainte de cultura de legume, cu cel puțin 2 luni înainte.

Floarea va ţine la distanţă dăunătorii, dar trebuie să fie plantate în același loc în care urmează să fie plantată cultura de legume. În caz contrar, nu se va obține niciun beneficiu din exsudatul rădăcinilor de gălbenele.

Alte beneficii pentru floarea pe care să o plantezi lângă morcovi

Florile de gălbenele atrag insectele polenizatoare cu mirosul lor și resping dăunătorii, datorită unui insecticid natural, în aceeași măsură, gălbenelele refac solul sărăcit, îl saturează cu elemente utile și, cu ajutorul fitoncidelor, previn bolile vecinilor. Astfel că, aceste flori poți să le plantezi lângă castraveți.

Floarea pe care să o plantezi lângă morcovi. Va ţine la distanţă dăunătorii, aşa procedează bunicii de zeci de ani

Gălbenelele sunt foarte utile în grădină pentru multe legume, nu doar pentru morcovi. Dacă le plantați lângă varză, gălbenelele vor speria fluturii și nu vor lăsa să pornească omizile. Gălbenelele vor proteja perfect castraveții de afide.

O bună vecinătate se observă cu cartofii. Dacă plantați flori la fiecare al șaptelea rând de cartofi, se asigură protecție împotriva gândacului de Colorado al cartofului. Gălbenelele sunt bune și în compania roșiilor. Ele vor salva roșiile de nematozi, urși și scoabe.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
„O suspectam pe soția mea de infidelitate, dar ce am aflat a fost mult mai rău”. Un bărbat a fost în stare de șoc când a descoperit adevărul
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Schimbarea care urmează pentru MILIOANE de români. Marcel Ciolacu, anunț astăzi, 27 APRILIE: Se va pune în aplicare
Capital.ro
Culorile în care să te îmbraci la prima întâlnire pentru a face o bună impresie | Sunt şase nuanţe cu care poţi da lovitura
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALCUL pentru PENSIE! ACTELE care SCHIMBĂ totul
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro