Oricât de minunate ar fi căpșunele cumpărate din magazin, nimic nu se compară cu cultivarea propriilor plante în grădină. Ba mai mult, te poți asigura că mănânci căpșuni o vară întreagă. Haide să descoperim împreună trucul secret al grădinarilor ca să aibă parte de fructe cât mai dulci.
Toată lumea iubește prima mușcătură dintr-o căpșună dulce și coaptă. Dacă căpșunile dvs. nu au produs nivelul de dulceață la care vă așteptați, ar putea exista o explicație. În cele mai multe cazuri, incapacitatea căpșunilor de a se dezvolta complet este cea care duce la un gust acru.
Dacă vremea a fost rece, înnorată sau ploioasă în timpul sezonului de vegetație din mai și iunie sau dacă temperaturile au urcat la niveluri extreme, atunci fructele ar putea fi acrișoare sau amare. Condițiile proaste ale solului, nivelul scăzut al soarelui și plantarea la momentul nepotrivit pot duce, de asemenea, la recolte acre sau amare.
Supraaglomerarea și plantele nepodobite pot produce și ele recolte slabe. Așadar, haide să vedem ce poți face pentru a produce căpșuni dulci și de înaltă calitate?
O expertă în cultivarea fructelor și a legumelor a vorbit pentru mirrok.co.uk despre cum să cultivi și îngrijești aceste plante pentru a te bucura de căpșuni din abundență și foarte dulci.
„Căpșunile sunt plante mici și rezistente. Ele necesită puțină întreținere și, în fiecare an, vă vor oferi puiet din care puteți cultiva și mai multe căpșuni.
Dar dacă doriți o recoltă epică în acest an, asigurați-vă că le dați o doză sănătoasă de gunoi de grajd bine putrezit. Acest lucru va accelera creșterea plantelor, ceea ce înseamnă mai multe căpșuni.”, a spus Holly Tyers.
În continuare, ea îi sfătuiește pe grădinari să îngrădească cu plasă plantele, pentru a nu fi mâncare de păsări. De asemenea, important este ca acestea să fie rărite după ce a produs deja o tură de fructe.
„După ce planta a produs câteva căpșuni, aceasta va ceda la producerea altor plante. Ceea ce este un pic incomod, când vrei să facă mai multe căpșuni! Tăiați majoritatea acestor „stoloni” și s-ar putea să obțineți o a doua recoltă delicioasă.”, a continuat specialista.
Holly Tyers, care este pasionată de cultivarea fructelor și legumelor încă din copilărie, când îl ajuta pe tatăl ei în grădinărit, a împărtășit, de asemenea, sfatul ei de top pentru un gust mai dulce al fructelor. Aceasta spune că lângă căpșuni ar trebui plantată limba mielului, aclamând această plantă ca fiind un companion perfect.
Aceasta este o plantă cunoscută și sub numele de floarea stelară și se spune că reușește foarte bine să țină la distanță a dăunătorii care pot distruge fructele.
Citește și: Amestecul puternic cu care să stropești căpșunele. Așa vor fi mult mai gustoase