Un nou dezastru după ratarea promovării în Liga 1! Tribunalul a interzis clubului să mai folosească sigla „Rapid”

Rapid din Liga 2 și-a pierdut dreptul de folosire a siglei.

Rapid din Liga 2, echipa pe care o susțin cei mai mulți fani ai giuleștenilor, a primit o grea lovitură. Tribunalul București a anulat dreptul de folosință al siglei pe care clubul din Liga 2 a folosit-o în ultimii doi ani. În 2018, fosta Academia Rapid a achiziționat de la FC Rapid SA, societate aflată în faliment, dreptul de folosire a siglei. Imediat după aceea, Academia Rapid a trecut la denumirea Rapid București.

Conducerea formației din Liga 2, răspuns dur la decizia luată de Tribunalul București

Instanța a decizia miercuri că sigla pe care o folosea echipa din Liga 2 a fost înregistrată cu rea credință de FC Rapid SA. În aceste condiții, cumpărătorul, echipa din Liga 2, și-a pierd dreptul de a o mai folosi. Rămâne de văzut dacă acest lucru va însemna și schimbarea denumirii, sau revenirea la Academia Rapid.

Formația pregătită de Dan Alexa a avut un sezon dezamăgitor, în care a terminat pe șase în Liga 2. A prins la limită faza play-off a competiției, după decizia Comitetului Executiv. Dar nu a mai reușit să avanseze în clasament. Conducerea formației din Liga 2 a anunțat că va face apel la decizia luată de Tribunalul București, pe care a criticat-o în termeni duri.

„Suntem profund revoltați de faptul că, în anul de grație 2020, Tribunalul București pronunță o hotărâre în contradictoriu cu o societate care nu a fost citată, căreia nu i s-a comunicat cerere de chemare în judecată, care nu a putut depune întâmpinare și căreia nu i s-a acordat dreptul de a se apăra prin depunerea de probe și invocarea de excepții. Apelul pe care îl vom promova va restabili ordinea de drept, iar legea va fi aplicată. Protecția drepturilor exclusive asupra mărcilor notorii ”RAPID“, dobândite în mod legal și folosite de noi, este încălcată chiar de către judecătorii care sunt chemați să aplice, dar și să respecte, legea”, se notează în comunicat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI