Cluburile din Liga 1 au decis prin vot: Dinamo retrogradează! Declarația de care se leagă ultimele speranțe ale „câinilor”

Dezastru pentru Dinamo, după voturile exprimate marți de cluburile din Liga 1

Dinamo a învins pe FC Voluntari în startul mandatului lui Gheorghe Mulțescu, scor 2-1, dar rezultatul este unul inutil. FRF a respins planul celor de la LPF de prelungire a campionatului, iar „roș-albii” au fost puși în situația de a juca miercuri, cu Viitorul, meciul din ultima etapă. Iar pentru celelalte partide restante ale formației din Ștefan cel Mare nu mai există date disponibile. LPF a cerut astăzi părerea cluburilor din Liga 1, pentru un scenariu prin care să fie finalizată competiția. Conform voturilor, Dinamo a fost trimisă practic în Liga 2.

Votul cluburilor o trimite pe Dinamo în Liga 2. Gino Iorgulescu ar fi de acord cu 16 echipe în Liga 1, marea speranță a „câinilor”

Nu mai puțin de șapte cluburi din Liga 1 au votat să se facă un procentaj al punctelor obținute pe parcursul fazei play-out. Practic, Dinamo este dezavantajată complet de această variantă. A avut prestații de coșmar în play-out și va termina doar peste Chindia. Adică pe locul 13, direct retrogradabil. Iată cum ar arăta în acest moment clasamentul din play-out, în funcție de procentajul de puncte:

  1. Hermannstadt – 1,909
  2. Viitorul – 1,692
  3. Clinceni – 1,615
  4. FC Voluntari – 1,615
  5. CSMS Poli Iași – 1,384
  6. Sepsi Sf. Gheorghe – 1,166
  7. Dinamo – 0,875
  8. Chindia – 0,636

Dinamo păstrează șanse aproape de zero înaintea ultimei etape, care se joacă miercuri. Ar fi nevoie ca Sepsi Sfântu Gheorghe să piardă în fața Academiei Clinceni, echipă care nu mai are niciun obiectiv. Și, desigur, ca Dinamo să o învingă pe Viitorul. În acest moment, conform clasamentului, Dinamo și Chindia retrogradează, iar Sepsi va juca barajul cu Mioveni. Desigur, acest clasament ar avea nevoie și de aprobarea Comitetului Executiv al FRF, de vineri. Ceea ce este foarte probabil să se și întâmple.

„Nu am nimic împotriva ideii de 16 echipe dacă cluburile din Liga 1 agreează această variantă. Întotdeauna voi susține regulile unei opțiuni democratice, iar situația de criză generată de COVID-19 poate determina inclusiv această măsură”, a declarat Gino Iorgulescu pentru Gazeta Sporturilor.

Practic, declarația președintelui LPF rămâne cea mai serioasă șansă a lui Dinamo de a rămâne în prima ligă. Mărirea numărului de echipe ar putea asigura salvarea formației din Ștefan cel Mare. Sau cel puțin prezența la un meci de baraj pentru menținerea în primul eșalon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI