14 nov. 2022 | 19:18

Femeia care s-a îmbogăţit cu o resursă găsită în Carpaţi. A câştigat milioane de dolari, a intrat în istorie

Știri generale
Femeia care s-a îmbogăţit cu o resursă găsită în Carpaţi. A câştigat milioane de dolari, a intrat în istorie
Femeia care s-a îmbogăţit cu o resursă găsită în Carpaţi. A câştigat milioane de dolari. Cum a intrat în istorie.

Femeia care s-a îmbogăţit cu o resursă găsită în Carpaţi. Și-a început afacerea distribuind femeilor o cremă de înfrumusețare pe care a primit-o de la mama ei. Astăzi este cunoscută în întreaga lume datorită imperiului pe care a reușit să îl construiască în domeniul cosmetic. A câștigat milioane de dolari pe seama „plantelor rare” din munți.

Femeia care s-a îmbogăţit cu o resursă găsită în Carpaţi

Cu siguranță, ai auzit cel puțin o dată în viață despre Helena Rubinstein. Ea este femeia care s-a îmbogățit cu o resursă din Carpați. A fost o antreprenoare și filantroapă poloneză recunoscută la nivel mondial, datorită afacerii colosale pe care a reușit să o întemeieze în domeniul înfrumusețării. Povestea sa remarcantă de viață a început în anul 1870.

Helena Rubinstein s-a născut la Cracovia, Polonia, pe 25 decembrie 1870. A avut parte de o educație strictă din partea părinților săi. Mama ei, în schimb, a avut o abordare unică asupra vieții și condiției femeii, pe care a insuflat-o tuturor fiicelor sale, opt la număr. Aceasta și-a învățat fetele că doar prin puterea frumuseții și a iubirii pot schimba lumea. Pe baza teorii cu pricina, femeia a început să își prepare propriile sale creme de înfrumusețare.

Tatăl Helenei Rubinstein și-a dat seama rapid că fiica lui avea un nivel de inteligență ridicat. Astfel, a sfătuit-o să studieze științele medicale. Numai că nu acesta era și visul tinerei, căreia nu îi plăcea să-și petreacă timpul în spital. În aceste circumstanțe, bărbatul i-a impus o condiție aspră: căsătoria.

Helena Rubinstein nu a dorit să se căsătorească cu bărbatul propus de tatăl său, ci a ales să trăiască cu un coleg de la Universitatea din Cracovia. Pentru această faptă, a trebuit să plece de acasă și să se mute la unchiul său, în Australia. Aici, tânăra a început să vândă o cremă primită de la mama sa, pentru a câștiga bani.

Cum a reușit Helena Rubinstein să se impună pe piață

În Australia, Helena Rubinstein s-a bucurat de mare succes în vânzarea unor „trucuri” sau produse de frumusețe. Iar acest lucru s-a întâmplat datorită reclamei bune pe care tânăra a știut să și-o facă încă de la început. Cu un ten imaculat, afacerista convingea toate reprezentantele sexului frumos că secretul perfecțiunii se află ascuns în produsul vândut.

Crema pe care Helena Rubinstein o comercializa reprezenta, potrivit spuselor sale, o combinație de ierburi, migdale și „plante rare” din Carpați. Numai că produsul nu era, de fapt, atât de special pe cât se credea la acea vreme. Istoricii au consemnat în lucrări ulterioare că produsul vândut de tânăra era preparat pe bază de smântână. Cât despre resursa care a îmbogățit-o pe afaceristă, nu era nimic altceva decât extract de brad.

Nu a trecut mult timp și Helena Rubinstein și-a deschis primul salon de înfrumusețare. Aici, a început să fabrice ea însăși produse cosmetice, muncind din greu pentru a-și extinde afacerea. Mai târziu, tânăra a deschis saloane și la Londra, Paris, iar când a început Primul Război Mondial s-a mutat în Statele Unite.

Citește și: Comoara din adâncurile României pe care toată lumea o doreşte. Ruşii şi americanii ar da orice să o aibă

În timp, afacerea Helenei Rubinstein s-a transformat într-un adevărat imperiu mondial al cosmeticelor. La sfârșitul vieții sale, filantroapa deținea saloane de înfrumusețare și fabrici în 15 state diferite. Avea peste 32.000 de angajați. Averea sa a fost estimată la peste 100 de milioane de dolari. Afacerista s-a stins din viață la vârsta de 94 de ani, la New York.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași: E anormal
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro