FBI îl caută pe ”bucătarul lui Putin”. Ce acuzații grave i se aduc și ce recompensă colosală e pusă pe capul lui

FBI îl caută pe ”bucătarul lui Putin”. Ce acuzații grave i se aduc și ce recompensă colosală e pusă pe capul lui
FBI îl caută pe ”bucătarul lui Putin”

FBI îl caută pe „bucătarul lui Putin”. Oligarhul rus Evgheni Viktorovici Prigozhin a primit această titulatură, după ce președintele Vladimir Putin a frecventat restaurantele deținute de acesta și și-a sărbătorit ziua de naștere în 2003 chiar într-unul dintre localurile acestuia. Însă ce acuzații grave i se aduc și ce recompensă colosală a fost pusă pe capul lui.

De ce îl caută FBI pe ”bucătarul lui Putin”

FBI îl caută pe „bucătarul lui Putin” și oferă o recompensă în valoare de 250.000 de dolari pentru capturarea lui. Oligarhul rus este acuzat de implicarea într-o fraudă politică și electorală împotriva SUA. De menționat este că Prigojin este cel care l-a servit cu caviar și trufe pe fostul președinte american, Bush, în 2002.

După ce președintele Putin a frecventat restaurantele deținute de oligarhul rus și-a sărbătorit ziua de naștere în urmă cu 20 de ani într-unul dintre localurile sale, Prigozhin a fost numit „bucătarul lui Putin”.

„Evgheni Viktorovici Prigozhin este căutat de FBI pentru presupusa sa implicare într-o conspirație de fraudare a Statelor Unite prin afectarea, obstrucționarea și înfrângerea funcțiilor legale ale Comisiei Electorale Federale, Departamentului de Justiție al Statelor Unite și Departamentului de Stat al Statelor Unite. Acest lucru s-a întâmplat la Washington, D.C., de la începutul anului 2014 până la 16 februarie 2018.

Prigozhin a fost finanțatorul principal al Agenției de Cercetare a Internetului (IRA) din Sankt Petersburg. El ar fi supervizat și aprobat operațiunile lor de interferență politică și electorală în Statele Unite, care au inclus achiziționarea de spațiu american de servere informatice, crearea a sute de identități online fictive și utilizarea identităților furate ale persoanelor din Statele Unite.

Se presupune că aceste acțiuni au fost făcute pentru a ajunge la un număr semnificativ de americani, cu scopul de a interfera în sistemul politic al Statelor Unite, inclusiv în alegerile prezidențiale din 2016.

Pe 16 februarie 2018, a fost emis un mandat federal de arestare pentru Evgheni Viktorovici Prigozhin la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul Columbia, după ce a fost acuzat de conspirație pentru fraudarea Statelor Unite.”, se anunță pe site-ul FBI.

„Bucătarul lui Putin” i-a servit pe Jacques Chirac și George W. Bush

În 1997, oligarhul rus a deschis un restaurant pe o barcă, la Sankt Petersburg, New Island, care a devenit și unul dintre cele frecventate din oraș. În anul 2001, el i-a servit personal în acel restaurant pe Vladimir Putin și președintele francez Jacques Chirac. În anul 2002, el l-a găzduit pe președintele american George W. Bush, iar în 2003, Putin și-a făcut ziua tot în acel local.

Urmăriți Playtech.ro și pe