Fasolea bătută este o rețetă perfectă pentru Postul Paștelui. Care sunt ingredientele care o fac delicioasă. Însă înainte de enumera ingredientele și a afla modul de preparare, trebuie să ții cont de un mic secret: să lași fasolea la înmuiat în prealabil, pentru a fierbe mai repede. De asemenea, dacă ai și un blender vertical, munca ți se va ușura considerabil.
Fasolea bătută este o alegere numai bună de gătit în perioada de Post al Paștelui. Rețeta este una iubită de gospodine, fiind un fel de mâncare preferat de români. Iată ce ingrediente trebuie să folosești.
Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare, cel mai sigur ar fi de seara până a doua zi. Apoi, fasolea se fierbe în 2-3 ape. Nu uita ca apa să fie caldă atunci când o schimbi.
Ultima apă în care se pune fasolea se pune la foc mic și se lasă la fiert cât este nevoie. Pentru cine își dorește un gust aparte, ar putea pune câteva rondele de morcov, câteva boabe de piper și 2-3 frunze de dafin. Atât piperul, cât și frunzele de dafin vor fi înlăturate când se trece la pasat. Fasolea trebuie să se umfle și să se omogenizeze.
Un alt sfat pentru un plus de gust este acela de a nu scurge ceapa de ulei, întrucât aceasta va face ca fasolea să fie mai pufoasă. Ea se potrivește de sare și piper, se pune într-un vas și se acoperă cu cealaltă jumătate de ceapă călită cu bulion.
Iubitorii acestei legume trebuie să știe că sunt mai multe tipuri de fasole, care au un timp de fierbere diferit, în funcție de soi. Fasolea albă fierbe cel mai repede. În timp ce cea cu bob mare se folosește pentru ciorbe și salate, fasolea cu bob mic este potrivită pentru iahnie și fasole bătută.
Fasolea pestriță are o coajă mai groasă, acesta fiind și motivul pentru care fierbe mai greu. Această fasole este bună în iahnii și salate. Fasolea roșie este un tip de fasole recomandat mai ales pentru cei care suferă de diabet, întrucât are un indice glicemic mai mic decât al suratelor sale.
Fasolea neagră este una foarte valoroasă, bogată în antioxidanți, proteine și indice glicemic mic, fiind și delicioasă în salate.