Factură colosală la curent pentru Casa Poporului. Îți cumperi o vilă țiplă de toți banii

Factură colosală la curent pentru Casa Poporului. Îți cumperi o vilă țiplă de toți banii

Casa Poporului a primit factura la curent și este uriașă! Ca și în cazul multor români, suma de pe factură i-a șocat pe parlamentari, care s-au confruntat cu o majorare pe cinste la prețul pentru energia electrică. Cu banii pe care trebuie să-i dea la curent, parlamentarii ar putea cumpăra o vilă țiplă sau două apartamente. Mai multe detalii, în continuare.

Factură colosală la curent pentru Casa Poporului

Factura la curent a ajuns și la Casa Poporului și, ca în cazul multor români, parlamentarii se confruntă și ei cu scumpiri ale prețului la curent.

În noiembrie 2021, aceștia au achitat o factură la curent pentru Casa Poporului în valoare de aproximativ 100.000 de euro, după ce, în noiembrie 2020, factura la energie electrică a fost de 521.152 de lei, ceea ce înseamnă puţin peste 104.000 de euro.

De atunci și până în prezent, valoarea facturilor a crescut constant, de la o lună la alta. În ianuarie 2021, spre exemplu, factura la curent însuma ceva mai bine de 582.000 de lei, adică peste 116.000 de euro, cu 12.000 de euro mai mult.

Doar câteva luni mai târziu, adică în noiembrie 2021, factura la curent pentru Casa Poporului a fost de 990.657 de lei, ceea ce înseamnă peste 198.000 de euro.

Ca o paranteză, Parlamentul a plătit factura la curent doar pe o singură lună cât prețul a două apartamente din Capitală.

Citește și: Cum poți scăpa dacă ai o factură prea mare la curent. Pașii pe care trebuie să-i urmezi, de fapt

Îți cumperi o vilă țiplă de toți banii

Până în mai 2021, prețul pe MWh a fost de 223 de lei, urmând ca de la 1 iunie și până la 31 august să fie de 360 de lei. Ulterior, în perioada 1 septembrie 2021 – 28 februarie 2022, prețul pentru un MWh a crescut la 569,99 lei.

Facturile pentru toată clădirea Casei Poporului sunt achitate integral de Camera Deputaţilor, după care se partajează procentual, conform convenţiilor cu ceilalţi rezidenţi, respectiv Senatul, CCR şi Consiliul Legislativ.

Energia electrică este achiziționată de Camera Deputaţilor de pe Bursa Română de  Mărfuri, în asociere cu mai multe autorităţi contractante.

Construită între anii 1980-1997, Casa Poporului are 18 etaje şi o înălţime de 84 de metri, fiind considerată a treia cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume, și cea mai grea clădire din lume, potrivit World Records Academy.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI