Exit Poll OFICIAL Alegeri Prezidențiale, Turul 2. Nu se mai poate schimba nimic: Iohannis, CÂȘTIGĂTOR!

Exit Poll OFICIAL Alegeri Prezidențiale, Turul 2. Nu se mai poate schimba nimic: Iohannis, CÂȘTIGĂTOR!

Au apărut primele date de tip exit poll oficiale, realizate de Curs-Avangarde. Conform acestora, Klaus Iohannis a reușit să obțină un nou mandat la Cotroceni câștigând detașat alegerile prezidențiale în dauna Vioricăi Dăncilă.

UPDATE: Exit-poll IRES, ora 21:00:

Klaus Iohannis – 67,1%
Viorica Dăncilă – 32,9%

UPDATE: Potrivit datelor obținute la ora 20:00, 66,5% din români l-au votat pe Klaus Iohannis, iar 33,5 % au ales-o pe Viorica Dăncilă. Marja de eroare este de 2%.

Exit Poll 21:00 Curs-Avangarde și IRES au prezentat sondajul turului 2

Klaus Iohannis a câștigat turul secund al Alegerilor Prezidențiale, reușind un procent de 62 % din voturile alegătorilor. Adversara sa, Viorica Dăncilă a realizat un procent de 38 %. Probabil, cifrele vor prezenta câteva modificări minore o dată cu centralizarea tuturor voturilor de către Biroul Electoral Central, însă rezultatul va fi același: Klaus Iohannis, încă 5 ani la Cotroceni!

Exit Poll 21:00 CURS- AVANGARDE:

Klaus Iohannis – 62%
Viorica Dăncilă – 38%

Exit Poll 21:00. Curs-Avangarde și IRES au prezentat sondajul turului 2

La ora 21:00, Klaus Iohannis conduce cu un procentaj de 62 %, în timp ce Viorica Dăncilă are 38 % din voturile românilor. Aceste cifre sunt prezentate de cei de la Curs-Avangarde. Un sondaj paralel au organizat și cei de la IRES, iar de aici reiese faptul că Iohannis are 65 %, iar Dăncilă 35 %. Cel mai probabil, aceste cifre vor rămâne și la ora 21:00, atunci când televiziunile vor avea dreptul să dezvălui datele de tip exit-poll.

Exit Poll CURS- AVANGARDE:

Klaus Iohannis – 62%
Viorica Dăncilă – 38%

Exit Poll IRES: 

Klaus Iohannis- 65%
Viorica Dăncilă- 35%

Exit Poll 19:00. Klauss Iohannis e atât de convins de victorie încât a comandat șampania!

Încă de la jumătatea zilei, lucrurile sunt clare. Klaus Iohannis rămâne pentru încă 5 ani la Cotroceni. Cu două ore înainte de închiderea urnelor de vot, Iohannis are un avantaj decisiv. Mai exact, actualul președinte al României are 66 % în timp ce Viorica Dăncilă 34 %. Posibil ca diferența dintre cele două tabere să fie și mai mare o dată cu centralizarea tuturor voturilor. Datele prezentate mai sus au venit din tabăra celor din PNL și sunt similare cu cele prezentate de PSD.

Klaus Werner Iohannis (PNL) 66%
Viorica Dăncilă (PSD) –  34%

Exit Poll ora 18:00. Conform datelor PNL, diferența dintre cei doi candidați a crescut din nou!

Astfel, există foarte mici șansele ca Iohannis să mai piardă alegerile. Conform datelor centralizate de cei care realizează exit poll-uri, Klaus Iohannis a ajuns la ora 18:00 la un procent de 67 %, în vreme ce Dăncilă are 33 %. Ținând cont că mai sunt 3 ore de vot în România, diferența nu mai poate fi recuperată de Viorica Dăncilă. Interesant este că și PSD prezintă cifre asemănătoare cu cele dezvăluite de sursele PNL.

Exit Poll PNL, ora 17.00: Datele arată o departajare clară între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Potrivit datelor de la ora 17.00, între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se menține o diferență serioasă. În plus, în cursul zilei de duminică, 24 noiembrie, votul din diaspora înregistrează o prezență record, iar oamenii chiar pot vota de această dată. În secțiile de votare care s-au închis deja în străinătate, Klaus Iohannis a înregistrat o victorie zdrobitoare în fața contracandidatei sale.

Klaus Iohannis ar înregistra în jurul orei 17.00 67% din preferințele celor care au votat deja. În același timp, Viorica Dăncilă are doar 33%. Datele sunt vehiculate pe surse, din partea partidelor care efectuează numărători și sondaje în paralel.

UPDATE ORA 16.00: La ora 16.00, numărătoarea paralelă a partidelor politice arată o creștere spectaculoasă a lui Klaus Iohannis, potrivit Adevărul:

Exit- Poll, date raportate la PNL:

  • Klaus Iohannis – 66%
  • Viorica Dăncilă-  34%

Exit- Poll, date raportate la PSD:

  • Klaus Iohannis- 65%
  • Viorica Dăncilă – 35%

UPDATE ora 14.00: Potrivit datelor prezentate de Libertatea.ro, între cei doi candidați ar fi o diferență de 20 de procente. Se pare că prezența la vot în cel de-al doilea tur de scrutin este puțin mai mare decât la primul tur, iar aici diaspora a avut un rol foarte important. Coroborat cu datele din celelalte sondaje realizate până la această oră, Klaus Iohannis ar atrage de partea lui avantajul din aceste statistici.

Vezi AICI unde poți vota, astăzi! S-au schimbat unele secții de votare, față de turul I!

UPDATE, ora 13.00: La ora 13.00, ultimele date ale partidelor politice arată că actualul președinte al României are puțin peste 57%, iar Viorica Dăncilă a ajuns la 44%. Datele au fost completate după ce au venit și cifrele de la alte secții de votare, față de anunțul anterior.

Potrivit surselor din PNL, citate de site-ul stiripesurse.ro exit-poll-ul de la ora 12:20 este următorul:

Klaus Iohannis are 57%
Viorica Dăncilă 43%

Aceste procente erau oarecum așteptate, întrucât electoratul PSD este unul matinal. Exact așa s-a întâmplat și la precedentele alegeri fie că au fost europarlamentare sau primul tur al prezidențialelor. Playtech.ro te ține la curent pe tot parcursul zilei despre ceea ce se întâmplă la Alegerile Prezindețiale. Din oră în oră prezentăm update-uri despre procesul de vot.

Primul Exit Poll oficial va veni la ora 21:00 și va fi publicat de Curs-Avangarde, una din puținele platforme de sondaj acreditată la BEC. Imediat după ora 21:00, va începe numărătoarea oficială, urmând ca primele rezultate parțiale să vină în jurul orei 23:00.

Verifică AICI cum au votat românii din diaspora. AICI poți vedea prezența la vot în România. Playtech.ro îți oferă date OFICIALE BEC din jumătate de oră în jumătate de oră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI