Exit Poll în diaspora. Klaus Iohannis are 92,54 % în Australia. Viorica Dăncilă a luat doar 20 de voturi în Noua Zeelandă

Exit Poll în diaspora. Klaus Iohannis are 92,54 % în Australia. Viorica Dăncilă a luat doar 20 de voturi în Noua Zeelandă
Duelul final între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Au apărut primele rezultate venite din afara țării. În Noua Zeelenadă și în Australia s-au închis secțiile de votare.

Potrivit numerotării paralele realizate de USR PLUS, în Auckland, Noua Zeelandă, Klaus Iohannis a obținut 185 voturi (89,19 %), în vreme ce contracandidatul său, Viorica Dăncilă a obținut doar 20 voturi (10,81%), de la românii stabiliți în acea zonă globului.

Totodată, în Sidney, Australia Klaus Iohannis a obținut 335 de voturi (92,54 %), în timp ce Viorica Dăncilă a acumulat doar 25 de voturi (7,46%). 

 

Cum arată primele procente de peste hotare

Cătălin Drulă, Membru al Biroului Național USR a transmis pe pagina sa de Facebook primele rezultate venite din Australia și Noua Zeelenadă.

„Primele rezultate numărătoare paralelă USR PLUS

Auckland, Noua Zeelandă: Iohannis 185 voturi, Dăncilă 20 voturi

Sidney, Australia: Iohannis 335 voturi, Dăncilă 25 voturi

(Pentru că am primit întrebări și data trecută: procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votului are caracter de document public. Nu se supune vreunui fel de normă legală de confidențialitate sau secret. Informațiile de mai sus sunt publice.)”, a transmis pe rețeaua socială Cătălin Drulă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI