21 mart. 2023 | 20:26

Exerciţiul de matematică aparent simplu care face furori printre adulţi, mulţi greşesc răspunsul. Un elev îl rezolvă imediat, ai curaj?

Diverse
Exerciţiul de matematică aparent simplu care face furori printre adulţi, mulţi greşesc răspunsul. Un elev îl rezolvă imediat, ai curaj?
Exerciţiul de matematică aparent simplu care face furori printre adulţi. Vrei să încerci să îl rezolvi? Mulți adulți nu reușesc.

Nu este o noutate că matematica reprezintă „hrană” pentru creier. Practicând-o, îți stimulezi funcțiile cognitive în mod semnificativ. Ai auzit despre exerciţiul de matematică aparent simplu care face furori printre adulţi? Un elev îl poate rezolva imediat, însă multe persoane adulte nu reușesc.

Exerciţiul de matematică aparent simplu care face furori printre adulţi

Matematica necesită o gândire abstractă și concretă. Acesta este și motivul pentru care, practicând calcule matematice, îți dezvolți mușchii creierului. Studiul matematicii reprezintă un fel de trambulină pentru creșterea nivelului de inteligență, spun specialiștii în psihologie și psihiatrie.

Cu cât practici matematica mai des, cu atât devii mai bun la diverse sarcini ce implică folosirea funcțiilor cognitive. La urma urmei, matematica presupune identificarea de tipare și de conexiuni. În acest fel, îți îmbunătățești abilitățile analitice și de rezolvare a problemelor, creezi baza unei gândiri sistematice și înveți să fii prudent și atent.

Studiul matematicii poate oferi elevilor abilități esențiale pentru a deveni performanți la locul de muncă, indiferent dacă vorbim despre un domeniu de activitate științific sau neștiințific. Cercetătorii au arătat că cei care practică matematica la niveluri intense prezintă mai multe substanțe chimice vitale pentru plasticitatea creierului.

Aceste aspecte nu sunt valabile doar pentru copii, însă. Se aplică și în cazul adulților. Multe persoane adulte nu mai practică matematica, decât dacă activează într-un domeniu specific. Tu mai reușești să rezolvi probleme matematice? Un exercițiu de matematică simplu a făcut furori, în ultimele zile, pe internet.

Tu reușești să rezolvi ecuația corect? Cum trebuie să procedezi

Este vorba despre o operație simplă de algebră, specifică celor predate la clasele primare. Dacă elevii o pot rezolva imediat, nu la fel se întâmplă în cazul adulților. Utilizatorii online care au încercat să deslușească problema au dezbătut intens care este răspunsul corect. Există două variante – 9 și 1, însă doar una este corectă.

Ecuația care a stârnit confuzii pe internet este următoarea: 6÷2 (1+2). Crezi că o poți rezolva? Pentru a ajunge la răspunsul corect trebuie să aplici ordinea efectuării operațiilor matematice. Aceasta arată că, dacă există paranteze rotunde, pătrate și acolade, se execută operațiile dintre parantezele rotunde, apoi cele dintre parantezele pătrate și apoi cele dintre acolade. Dacă avem doar paranteze rotunde, se rezolvă operațiile dintre parantezele cele mai interne și apoi, în ordine, cele externe.

Citește și: Testul care îţi arată ce IQ ai. Rezolvă exerciţiul matematic de mai jos în mai puţin de 30 de secunde. Atenţie, nu e uşor deloc!

Așadar, prima dată se rezolvă operațiile din paranteză. Vom avea: 6÷2 x 3. Urmează, apoi, operațiile de împărțire și de înmulțire, care au același rang. Rezolvăm de la stânga spre dreapta și ajungem la următorul rezultat: 3 x 3. Prin urmare, răspunsul corect la ecuația matematică este 9.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Capital.ro
Circulaţia trenurilor în perioada Sărbătorilor de Paşte | Anunţul CFR Călători
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro