EXCLUSIV Romanița Iovan, gest emoționant la 7 ani de la moartea lui Adrian Iovan. Ce va face în Munții Apuseni

EXCLUSIV Romanița Iovan, gest emoționant la 7 ani de la moartea lui Adrian Iovan. Ce va face în Munții Apuseni
Ce gest va face Romanita Iovan, la 7 ani de la moartea lui Adrian Iovan

Pe 20 ianuarie se împlinesc șapte ani de când Adrian Iovan și-a pierdut viața, în urma accidentului din Munții Apuseni. Fosta lui soție, designerul Romanița Iovan, ne-a povestit, într-un interviu emoționant pentru impact.ro, despre pregătirile pentru parastasul care va avea loc sâmbătă, la locul tragediei. Nu va lipsi de la pomană nici Albert, fiul regretatului aviator și al Romaniței Iovan.

Romanița Iovan: ”Suntem în plină pandemie, așa că și pomana în memoria lui Adrian trebuie să țină cont de reguli. Chiar dacă vom fi pe munte, în aer liber, cu toții vom merge cu mască”

Adrian Iovan iubea zborul și a fost unul dintre cei mai buni piloți ai generației sale. Din păcate, marea pasiune pentru avioane avea să-i aducă și sfârșitul. Pe 20 ianuarie se împlinesc șapte ani de la tragicul accident din Munții Apuseni în care și-au pierdut viața îndrăgitul pilot și studenta la medicină Aura Ion, în vârstă de numai 23 de ani. În fiecare an, Romanița Iovan îi face pomană fostului său soț. Și anul acesta a pregătit pachete:

“Suntem în plină pandemie, așa că și pomana în memoria lui Adrian trebuie să țină cont de reguli. Chiar dacă vom fi pe munte, în aer liber, cu toții vom merge cu mască, pentru a ne proteja pe cât de bine posibil. În anii trecuți, după slujbă, sătenii erau invitați la masă într-un loc închis, însă anul acesta nu vom mai proceda asa. Vom împărți pachetele sus pe munte, chiar la locul tragediei, după oficierea slujbei. Apoi, vom merge la izvorul din zonă, cel care poartă numele Adrian Iovan, iar cine va dori va putea desface să mănânce acolo, un mic picnic pe zăpadă”, a declarat Romanița Iovan, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

” Tradiția spune că trebuie să împărțim haine la pomana de șapte ani, unui bărbat. Ne-am gândit că cel mai bine ar fi să dăm unei întregi familii”, ne-a spus Romanița Iovan

Tradiția creștin ortodoxă spune că parastasul de șapte ani trebuie să fie unul mare iar în memoria celor plecați dintre noi trebuie împărțite atât bucate cât și haine. Romanița Iovan va respecta obiceiurile străbune, ba chiar va face mai mult de atât.

“Tradiția spune că trebuie să împărțim haine la pomana de șapte ani, unui bărbat. Ne-am gândit că cel mai bine ar fi să dăm unei întregi familii, nu doar bărbatului, așa că vor primi haine și soția și copiii celui ales. Vineri plecăm spre Apuseni, să ne ocupăm de toate cele necesare, iar în weekend va fi pomana propriu-zisă”, ne-a mai spus celebrul designer.

Adrian Iovan a încetat din viață la doar 55 de ani, în urma unui accident aviatic, pe 20 ianuarie 2014. Salvatorii au sosit prea târziu, la locul tragediei

Adrian Iovan avea o bogată experiență de zbor, însă condițiile meteo nefavorabile și-au spus cuvântul. Motoarele avionului au fost afectate de givraj (îngheț) iar în cele din urmă s-au oprit. Adrian Iovan s-a văzut nevoit să aterizeze forțat, în pădure. A aterizat în așa fel încât să protejeze pasagerii și chiar a și reușit. Salvatorii au venit mult prea târziu, după ore întregi de căutări, astfel că nu s-a mai putut face nimic pentru el și nici pentru tânăra Aura Ion, ambii răniți grav în accident. Adrian a pierdut lupta cu moartea pe 20 ianuarie 2014, în acel accident din Munții Apuseni.

Urmăriți Playtech.ro și pe