Minune după 6 ani de chin! Ce se întâmplă astăzi cu fostul copilot al lui Adrian Iovan. A fost în situație critică după accidentul din Munții Apuseni

Minune după 6 ani de chin! Ce se întâmplă astăzi cu fostul copilot al lui Adrian Iovan. A fost în situație critică după accidentul din Munții Apuseni

Iată ce mai face Răzvan Petrescu, copilotul care a suferit cele mai garce răni în urma tragediei aviatice din 2014, în care Adrian Iovan și Aura Ion și-au pierdut viața. Se pare că acum tânărul s-a întors la manșă, s-a căsătorit și a devenit pilot de linie.

Ce mai face Răzvan Petrescu, copilotul lui Adrian Iovan

În urmă cu șase ani, o tragedie îngrozea România. Atunci, un avion de mici dimensiuni care se îndrepta către Oradea, se prăbușea în munții Apuseni, din cauza condițiilor climatice extrem de dificile. Amintim că la bordul aeronavei se aflau șase medici și doi piloți, într-o misiune de prelevare de organe. în vederea efectuării mai multor transplanturi. A durat șase ore până ce autoritățile să afle coordonatele avionului prăbușit, iar echipajul a fost găsit, într-un final, de localnici ai satelor din apropiere. În urma dezastrului aviatic, pilotul Adrian Iovan și studenta la medicină Aura Ion au murit. Medicii Valentin Calu, Sorin Ianceu și Cătălin Pivniceru au suferit răni grave, iar chirurgul Radu Zamfir a fost singurul care a reușit să scape cu răni ușoare, fiind, de altfel, și cel care a acordat primul ajutor celorlalți. Cel mai grav rănit a fost însă copilotul Răzvan Petrescu, căruia, în urma impactului, picioarele i-au fost zdrobite, scăpând cu viață datorită eforturilor imense ale lui Radu Zamfir.

S-a căsătorit și a devenit pilot de linie

Iată că au trecut șase ani de la tragedia cu pricina, iar cei aflați în avioneta groazei mărturisesc că experiența terifiantă i-a marcat pentru totdeauna. Din punct de vedere medical, Răzan Petrescu a fost cel mai afectat, el având nevoie de aproape două luni de spitalizare. De atunci și până în prezent, el a trecut prin 11 operații și sute de ore de recuperare, anunță Impact.ro. Pentru a-și recupera mobilitatea picioarelor, el a fost nevoit să învețe să meargă din nou. Potrivit surselor Impact.ro, tânărul, acum în vârstă de 30 de ani, a reușit să se întoarcă la manșă și este instructor la Școala Superioară de Aviație. De asemenea, el a reușit să își ia licența și lucrează ca pilot de linie. Mai mult, Răzvan Petrescu s-a căsătorit cu iubita sa din adolescență, Maria, și au reușit să își cumpere împreună un apartament.

Potrivit surselor Impact.ro, procurorii încă investighează anumite aspecte din dosarul Tragediei aviatice din Apuseni, cu toate că vinovat a fost declarata Adrian Iovan. Astfel, copilotul Răzvan Petrescu și Școala Superioară de Aviație Civilă ar fi anchetați pentru falsuri din documentația aeronavei BN2, întrucât, la momentul producerii accidentului, aceasta nu ar fi avut verificările tehnice obligatorii pentru desfășurarea acestei misiuni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI