EXCLUSIV Mariana Moculescu, adevărul despre averea lui Horia. Compozitorul s-a trezit cu pensia micșorată de guvern

EXCLUSIV Mariana Moculescu, adevărul despre averea lui Horia. Compozitorul s-a trezit cu pensia micșorată de guvern
Ce spune Mariana Moculescu despre averea fostului soţ, Horia

Celebrul compozitor Horia Moculescu, în vârstă de 83 de ani, resimte din plin, pe plan financiar, lipsa spectacolelor. În plus, pensia lui a mai intrat ”la apă”, fiind anunțat că va primi cu 300 de lei mai puțin. La aflarea veștii, Mariana Moculescu, fosta soție a lui Horia, recent întoarsă din Italia, i-a dat replica, prin impact.ro: ”Horia Moculescu e obișnuit cu bani mulți, a trăit toată viața în bunăstare!”.

Horia: ”Fără evenimente, nu sunt nici bilete de vânzare. Şi noi din bilete primim drepturi de autor”

Horia Moculescu, unul dintre cei mai prolifici compozitori, a adus recent în discuție situația precară a artiștilor, la vreme de pandemie. Potrivit Agerpres, compozitorul a menționat, în cadrul conferinţei de presă a Festivalului internaţional de muzică uşoară ”Florentin Delmar”, din Focșani:

”Această pandemie îngrozitoare ne afectează pe noi, artiştii, în mod nemijlocit. Pentru că, în calitate de artişti de scenă, nu ne invită nimeni, nicăieri, că nu există evenimente. În calitate de compozitor, e mai rău. Fără evenimente, nu sunt nici bilete de vânzare. Şi noi din bilete primim drepturi de autor. De acolo provin drepturile de autor, dintr-o bucăţică de bilet. Care nu mai există. Previziunile noastre au fost sumbre anul acesta. O să luăm cam 15% din ce luam de obicei”.

Mai mult, Horia Moculescu s-a plâns și de micșorarea pensiei:

”Am primit un material voluminos cu recalcularea pensiei mele, prin care mi se spune că nu mai am 1895 de puncte, ci am 1700. Mi-a venit acest material și apoi mi-a venit pensia. Eu aveam o pensie nesimțită, vă dați seama, după 42 de ani de muncă, 2.385 de lei, o imensitate, și mi-a venit cu 300 de lei mai puțin. Poştaşul care mi-a adus pensia mi-a spus că se jenează să mi-o dea. În jurul meu, pe acolo unde stau eu, sunt pensii de 7, 8, 10.000, 15.000, 20, 30, 35.000”, a spus el, în cadrul emisiunii de pe Facebook a lui Cristian Brancu.

”Horia voia mereu să aibă mâncarea cea mai bună, haine frumoase și parfumuri”.

Contactată de reporterii impact.ro, Mariana Moculescu, care a revenit în România, după cinci ani petrecuți în Italia, i-a dat replica fostului soț, de care s-a despărțit cu scandal:

”Horia Moculescu e obișnuit cu bani mulți, a trăit toată viața în bunăstare. Acum, situația financiară e dificila pentru întreg mapamondul. Este normal să resimtă și Horia acest dezastru economico-financiar. Zice și el așa, că n-are bani”.

Mariana și-a amintit de vremurile prospere, când Horia o răsfăța:”Horia câștiga bine. Făcea bani și din piatră seacă. Uneori, se împrumuta, însă orice ar fi fost trebuia să aibă mâncarea cea mai bună, haine frumoase și parfumuri”.

Mariana și Horia au făcut pace, după un lung război al declarațiilor:

”Acum suntem în relații cordiale. Nidia, fiica noastră, mi-a spus că Horia se simte bine cu sănătatea, nu l-am văzut de când am revenit în țară”, a mai declarat Mariana, pentru impact.ro.

Ea a renunțat la viața luxoasă din Italia și s-a stabilit din nou la București, unde intenționează să-și deschidă o afacere, un videochat. Nu mai vrea să revină la iubitul italian:

”M-a răsfățat, am trăit momente frumoase, dar nu mai puteam locui în Italia, mi-era dor de țara mea, de fiica mea. Locuiesc la hotel, momentan”, a mai adăugat ea, pentru impact.ro.

Mariana Moculescu a fost căsătorită cu compozitorul Horia Moculescu, în perioada 1989 – 2000. Recunoaște că se teme de virusul ucigaș: ”Sunt atentă să nu mă îmbolnăvesc. Stau mai mult prin casă, iar atunci când ies afară port mască de protecție. Când revin, mă spal imediat pe mâini”.