EXCLUSIV Drama unui fost mare fotbalist. Nu a mai ieșit de 9 luni din casă de frica covid-19

EXCLUSIV Drama unui fost mare fotbalist. Nu a mai ieșit de 9 luni din casă de frica covid-19
Drama unui fost mare fotbalist din Romania

Iosif si Dana Rotariu, celebrii soți cu suflet de aur, au mari emoții, la vreme de pandemie, pentru copiii înfiați, Kassandra (15 ani) și Cristinel (17 ani), care se confruntă cu probleme de sănătate. Băiatul, elev în clasa a -XI-a, suferă de diabet, astfel că se află în categoria persoanelor cu risc crescut. Dana Rotariu, soția fostului fotbalist de top, a povestit, în exclusivitate pentru Playtech: ”Ne-am consultat și cu medicii și nu avem încotro. Din luna martie, Cristi, fiul nostru, care are diabet, nu a mai ieșit din casă. Participă la cursuri online, ne e frică să-l lăsam afară, ca să nu se îmbolnăvească de coronavirus. I-am cumpărat un cățeluș, un Labrador, ca să aibă companie. E foarte greu, sper să se termine necazurile”. Femeia ne-a mai declarat și că fiica ei, Kassandra, va suferi o altă operație la picior, cel mai probabil anul viitor, în Franța.

Dana Rotariu: ”Îi iubim nespus pe cei doi copii înfiați. Stau cu noi de atâția ani, deja încep să semene cu noi la chip, la gesturi”

Iosif și Dana Rotariu sunt un munte de optimism. Deși Cristi și Kassandra au serioase probleme de sănătate, cei doi soți privesc înainte cu speranță, răsplată fiindu-le zâmbetul celor doi copii pe care i-au înfiat când nimeni nu a dorit să le întindă o mână de ajutor, fiind abandonați de rude în spitale: ”Îi iubim nespus, facem orice pentru ei, ca să le fie bine. Stau cu noi de atâția ani, deja încep să semene cu noi la chip, la gesturi. Interesant este că au și grupele noastre sanguine. Cristi are grupa A, ca mine, iar Kassandra are grupa O, ca Roti, le putem dona sânge, la nevoie”, a povestit Dana Rotariu, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

”Din luna martie, Cristi, fiul nostru, care are diabet, nu a mai ieșit din casă. Ne e frică să nu se îmbolnăvească de coronavirus”

Dana și soțul ei trăiesc cu teamă în suflet pentru cei doi copii, la vreme de pandemie:

”Ne-am consultat și cu medicii și nu avem încotro. Din luna martie, Cristi, fiul nostru, care are diabet, nu a mai ieșit din casă, participă la cursuri online, ne e frică să nu se îmbolnăvească de coronavirus. I-am cumpărat un cățeluș, un Labrador, ca să aibă companie. E foarte greu, sper să se termine necazurile cât mai repede”. Însă, cea mai nerăbdătoare ca viața să revină la normal este Kassandra, prințesa familiei, elevă în clasa a IX-a: ”Ea a mai fost o perioadă la școală, înainte să se închidă, îi place să socializeze, mergea cu mască, dar tot ne-a fost frică. Dacă aduce boala acasă, ce ne făceam? Cristi trebuie protejat foarte mult, ne temem pentru sănătatea lui”, a mai adăugat Dana Rotariu, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

Kassandra Rotariu a fost mutilată de bunica ei . Puștoaica a suferit 50 de operații

Din păcate, deși Kassandra Rotariu a suferit 50 de operații, în cei 15 ani de viață, iată că lungul șir al dureroaselor intervenții chirurgicale pare fără sfârșit:

”În prezent, ea face fizioterapie, aici, la Timișoara. Anul viitor trebuie să ajungem din nou la spitalul din Franța, unde a fost operată, pentru radiografii. Se pare că va avea nevoie de o nouă proteză la picior. Așteptăm însă și părerea medicilor de acolo”. Kassandra, care suferă de osteomielită (afecțiune medicală ce distruge articulațiile), a avut o copilărie de coșmar, fiind mutilată și chinuită chiar de bunica ei. Femeia a fost condamnată la 8 ani de închisoare, după ce a turnat acid sulfuric pe fața nepoatei, a ars-o cu ţigara și a aruncat-o pe geam, de la etajul al treilea. Iosif Rotariu şi soţia lui au adoptat-o pe Kassandra pe când ea avea doar patru ani și se afla pe un pat de spital. În urma ultimei operații la șold, Kassandra a fost fericită că a putut schimba încălţămintea ortopedică de 12 centimetri cu una de doar trei centimetri.

Iosif Rotariu: ”Kassi învață foarte bine. Și cu engleza se descurcă minunat, dar și cu franceza”

Puștoaica este lăudată de celebrul ei tată, Iosif Rotariu:

„Cea mai mare bucurie a ei este că a intrat la ”Liceul Shakespeare”, din Timișoara, unul dintre cele mai bune din oraș. A intrat la filologie – engleză, și-a luat și diplomă de Cambridge. Kassi învață foarte bine. Și cu engleza se descurcă minunat, dar și cu franceza. Cât timp a stat în Franța pe perioada operațiilor a învățat singură și a vorbit. E o fetiță foarte deșteaptă și ne mândrim tare mult cu ea. Îmi doresc să urmeze ce facultate își va dori ea, mai e mult până acolo și important e să fie sănătoasă”, a declarat fostul mare sportiv, pentru Digisport.

Medicii i-au montat lui Cristi o pompă  de insulină, ca să-l scape de injecții

Iosif Rotariu l-a adoptat în 2007, cu aceeași dragoste, și pe Cristian, internat, la acea vreme, în Centrul Medical din Buziaş, unde de altfel se afla și Romina, fiica cea mare a fostului fotbalist. Și Cristian și Romina suferă de diabet. Doctorii au decis să-i monteze băiatului o pompă de insulină în burtă, pentru a-l scăpa de cele 6 injecții pe care trebuia să le facă zilnic. Pe lângă cei doi copii înfiați, soții Rotariu au și doi copii naturali, Roberto (30 de ani) și Romina (34 de ani).