EXCLUSIV De ce nu a venit Saveta Bogdan la înmormântarea Corneliei Catanga: „Dacă mergeam, ne hăituiau”

EXCLUSIV De ce nu a venit Saveta Bogdan la înmormântarea Corneliei Catanga: „Dacă mergeam, ne hăituiau”
De ce nu a mers Saveta Bogdan la inmormantarea Corneliei Catanga

Cornelia Catanga, căreia atât de frumos i se mai spunea și ”Regina muzicii lăutărești”, a lăsat în urmă multă durere. A fost iubită de o țară întreagă, însă, la înmormântarea de sâmbătă au avut voie să asiste doar câteva persoane, în condițiile în care decesul survenise în urma îmbolnăvirii artistei  cu virusul ucigaș, Covid-19. Colegele de breaslă s-au temut să ajungă la Cimitirul Ghencea Civil, pentru a o conduce pe ultimul drum. Solista Saveta Bogdan ne-a făcut dezvăluiri cutremurătoare, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

De ce nu a venit Saveta Bogdan la înmormântarea Cornliei Catanga

Marea artistă Cornelia Catanga a încetat din viață vineri dimineață, la doar câteva zile după ce se îmbolnăvise de Covid-19, boală de care a dorit să se trateze acasă, ajungând la spital mult prea târziu, când medicii nu au mai putut face nimic. Conform protocolului, la vreme de pandemie, trupul ei a fost înmormântat a doua zi, în prezența unui număr restrâns de persoane. Fiul artistei, Alexandru Pădureanu, făcuse sâmbătă, un apel disperat, pe conturile sociale, din dorința de a aduna cât mai mulți fani:

”Fraților, veniți la înmormântarea mamei mele!”, însă cei mai mulți s-au temut. Printre cei care au amânat să pună o floare la mormântul Corneliei Catanga, din Cimitirul Ghencea Civil, se numără și soliști de muzică populară.

Saveta Bogdan: ”Dacă mergeam la cimitir, ne hăituiau gardienii, din cauză că acum înmormântările au loc în prezența unui număr mic de persoane”

Contactată de reporterii Playtech.ro, Saveta Bogdan ne-a mărturist, cu tristețe.

“Nimeni nu se gândea că o să o înmormânteze așa de repede. M-aș fi dus la înmormântare, dar, din cauza restricțiilor, nu am putut ajunge. Îmi pare tare rău, a fost un artist de calitate pentru țara noastră. Când urca pe scenă, toți ochii erau ațintiți spre ea, știa să facă show, chiar era o adevărată cântăreață. Dacă mergeam la cimitir, ne hăituiau gardienii, din cauză că acum înmormântările au loc în prezența unui număr mic de persoane. O să merg, zilele următoare, ca să îi aprind o lumânare și să îi duc o floare”.

Cornelia Catanga își presimțise sfârșitul încă de acum doi ani: ”Moartea îmi dă târcoale, voi sfârși ca mama, de tânără”

Cornelia Catanga a avut o înmormântare modestă.

“Am vrut să o înmormântăm pe mama duminică, dar nu s-a putut. Așa că suntem la groapă și într-o oră o înmormântăm. Ne-au dat-o în coșciug, sigilată. O înmormântăm fără coroane și fără flori. Acum i-am cumpărat o coroană. Atât are mama pe ultimul drum”, ne mărturisea, sâmbătă, în exclusivitate, Alexandru Pădureanu, fiul regretatei Cornelia Catanga. Artista a mai fost la un pas de moarte și în 2019, când suferise un alt infarct. În acea perioadă, cântăreața slăbise 27 de kilograme. Gurile rele spuneau că problemele financiare, pierderea locuinței și faptul că a ajuns să stea cu chirie, după o viață închinată scenei, i-au distrus sănătatea. Artista își presimțise sfârșitul încă de atunci: ”Moarte îmi dă târcoale, voi sfârși ca mama, de tânără”, spunea Cornelia, într-un interviu, după ce medicii i-au montat un stent la inimă, pentru a-i putea salva viața.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI