02 mart. 2021 | 14:01

EXCLUSIV Cum a reacționat Ioana Băsescu atunci când a aflat că a fost condamnată la închisoare cu executare. ”Plânge continuu!”

Știri generale
EXCLUSIV Cum a reacționat Ioana Băsescu atunci când a aflat că a fost condamnată la închisoare cu executare. ”Plânge continuu!”
Ioana Băsescu a primit lovitura de grație

Astăzi Curtea de Apel a dat o decizie dură pentru Ioana Băsescu. Acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor, Ioana Băsescu a primit cinci ani de închisoare. Decizia este cu executare, dar poate fi atacată în instanță, la o dată ulterioară.

Ioana Băsescu a primit lovitura de grație

Într-un dosar instrumentat de DNA încă din 2017, Ioana Băsescu era parte integrantă ca și acuzat. Acuzațiile aduse fiicei fostului președinte Traian Băsescu, erau de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor.

După mai multe tergiversări, astăzi Curtea de Apel a dat mai multe decizii cu executare, una dintre ele fiind pe numele fostului notar Ioana Băsescu. În cazul acesteia magistrații au decis o sentință de 5 ani de închisoare cu executare, Elena Udrea primind o sentință de 8 ani cu executare.

”Este în stare de șoc, nu-i vine să creadă. Era convinsă 100% că va fi achitată. Nici nu i-a trecut prin cap că va primi condamnare cu executare și mai ales cinci ani. Era convinsă că tot acest calvar se termină astăzi. De fapt, de abia a început.

Numai sora ei ( n.r: Elena, mezina familiei Băsescu) a vorbit cu Ioana, atât. Acum a plecat împreună cu soțul ei (n.r: avocatul Radu Pricop) să se întâlnească mai întâi cu avocații, apoi cu tatăl său””, spune un apropiat al familiei.

În același dosar, în cazul fiicei fostului președinte, Traian Băsescu, procurorii cereau în ianuarie 2021 o pedeapsă mult mai mare decât cea dată astăzi. Procurorii DNA cereau pentru Ioana Băsescu o pedeapsă de cel puțin 15 ani de închisoare cu executare.

Elena Udrea, prietena Ioanei, 8 ani cu executare

Tot astăzi Elena Udrea, care spera și ea la o achitare, a primit din partea magistraților Curții de Apel București o sentință de 8 ani de închisoare cu executare, acuzată fiind de săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită.

Pentru aceste infracțiuni pe numele Elenei Udrea erau două capete de acuzare. În același timp mai avea alte cinci capete de acuzare pentru acuzația de spălare a banilor.

În același dosar, jurnalistul Dan Andronic a fost achitat, iar alte două personaje, Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării, Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al companiei Oil Terminal, au primit 6 ani, respectiv 4 ani de închisoare cu executare. Reamintim că toate deciziile date astăzi nu sunt decizii definitve și pot fi atacate în justiție, la o înfățșare ulterioară.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Mărul negru, soiul care crește la peste 3.000 de metri altitudine. Un singur fruct costă cât 20 de kilograme de mere "Florina"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro