EXCLUSIV Cum a convins-o Costi Ioniță pe Loredana Groza să cânte piesa „Fericire”: „A acceptat în două secunde să cânte cu maneliștii”

EXCLUSIV Cum a convins-o Costi Ioniță pe Loredana Groza să cânte piesa „Fericire”: „A acceptat în două secunde să cânte cu maneliștii”
Cum a convins-o Costi Ionita pe Loredana Groza sa cante piesa „Fericire”

Costi Ioniţă, aflat pe val cu „Fericire”, o colaborare de succes a Loredanei Groza cu zece maneliști de top, a povestit, pentru impact.ro, despre melodia aflată pe locul 8 mondial. ”I-am spus direct Loredanei, ce vreau de la ea. Ce-ar fi să faci o melodie sau două alături de numele mari ale muzicii de manele? Cred că nu au trecut două secunde şi Loredana a acceptat imediat!”, ne-a dezvăluit Costi Ioniță amănunte de la masa negocierilor cu marea artistă.

„Când m-am întors în România, am văzut o generaţie întreagă tristă”

Costi Ioniţă este, la 43 de ani, o veritabilă maşină de făcut bani. Ştie asta şi el, ştiu şi cei din jurul lui, dar exact acesta este subiectul despre care nu vrea să vorbească, nici în ruptul capului.

După părerea lui, nu „banii aduc fericirea”, ci dispoziţia pe care ţi-o oferă muzica pe care o asculţi. El a explicat, pentru impact.ro, cum s-a născut noul stil muzical pe care-l promovează în ultimele săptămâni, în întreaga lume, cu melodia “Fericire/Bună dimineaţa”. Potrivit spuselor lui Costi Ioniţă, ideea i-a venit la întoarcea în ţară:

„Când m-am întors în România, la finele lui 2019 sau începutul lui 2020, m-a surprins foarte tare starea generală de lucru. Parcă nu mai ştiam să ne bucurăm, să fim veseli. O generaţie întreagă era tristă.

Oriunde mă uitam, întâlneam numai feţe triste, posace. Parcă uitasem bucuria, parcă nu mai exista nimic de genul acesta! Şi nu spun vorbe mari. Situaţia nu putea continua! Aşa mi-a venit ideea de a lansa melodii în genul happy-tone, cum e şi cel mai recent hit, cel care a ajuns, în două săptămâni, la circa zece milioane de vizualizări pe Internet”.

„Cred că nu au trecut două secunde şi Loredana a acceptat imediat!”

El mai spune că reţeta lui nu e deloc complicată:

„Fără bucuria de a trăi, ce ne rămâne? Nu prea multe. Aşa am început să mă gândesc la ceva nou. Am vorbit cu unul, cu altul, şi am decis că cea mai bună soluţie e să aleg să aduc împreună crema cremei. Totul în numele muzicii şi al veseliei, al distracţiei!”, adaugă Costi Ioniţă.

Când vine vorba despre inspiraţia de a compune, el admite că poate veni „chiar de la Dumnezeu”, dar talentele şi vocile cu care lucrează au și ele un mare rol. Regele noului tip muzical precizează că nu va uita prea curând ziua în care i-a explicat Loredanei Groza ce-i trece prin cap.

„I-am spus direct ce vreau de la ea. Ce-ar fi să faci o melodie sau două alături de numele mari ale muzicii de manele? Cred că nu au trecut două secunde şi Loredana a acceptat imediat.  Chestia asta nu e chiar la îndemâna tuturor. Un mare artist se poate reinventa. E chiar obligat pe parcursul carierei sale.

Iar Loredana a înţeles imediat ce vreau. Un artist de valoarea Loredanei ştie că orice ezitare îi poate aduce fie un mare succes, fie o mare dezamăgire. Dincolo de prejudecăţile unuia sau altuia, videoclipul despre care vorbesc mulţi dintre semenii noştri azi e unul care a adus un mare succes. Şi va continua să o facă ceva vreme de acum încolo!”, adaugă tot Costi Ioniţă pentru impact.ro

„Orice produs de foarte bună calitate se face numai cu bani. Vă garantez!”

El admite că noul videoclip a costat „ceva”:

„Nu voi pronunţa nicio cifră. Nu o fac, fiindcă eu nu vorbesc despre bani. Banii aduc dezbinare. În schimb, ceea ce contează e muzica. Ea adună, nu dezbină. Dar oricine îşi poate imagina că atunci când aduni câteva nume mari ale unor stiluri muzicale, când ai nevoie de un producător şi de un regizor pe măsura vedetelor, când foloseşti decoruri, machiaj, lumini, studiouri speciale, asta implică şi cheltuieli.

Practic, reţeta e simplă şi e pusă în practică peste tot în lume, şi în Statele Unite, şi în România, şi oriunde în lume. Pe scurt, orice produs de foarte bună calitate se face numai cu bani. Vă garantez!”, ni s-a mai confesat Costi Ioniţă.