EXCLUSIV. Cum a ajuns puștiul Radu Drăgușin la Juventus Torino. Ce ofertă incredibilă i-a făcut FCSB

EXCLUSIV. Cum a ajuns puștiul Radu Drăgușin la Juventus Torino. Ce ofertă incredibilă i-a făcut FCSB
Cum a ajuns pustiul Radu Dragusin la Juventus Torino si cum a refuzat FCSB
Radu Drăgușin a debutat, aseară, la prima echipă a lui Juuventus Torino, la vârsta de 18 ani! Și nu în orice competiție ci în Champions League. Andrea Pirlo i-a oferit 20 de minute în meciul câștigat de Juve împotriva Kievului antrenat de Mircea Lucescu. Gazetta dello Sport a consemnat că stoperul român a avut o seară perfectă!

Cum a ajuns puștiul Radu Drăgușin la Juventus Torino. A avut ofertă de la FCSB

Radu Drăgușin are o poveste interesantă! Provine dintr-o familie de sportivi, tatăl voleibalist și mama, baschetbalistă. Despre el se poate spune că e produsul școlii românești de juniori. A fost descoperit de către Mihai Badea și Claudiu Florică, cei care l-au transferat în anul 2013 de la Sportul Studențesc la clubul de juniori Dimsoft. Club ce a devenit ulterior Academia Atletico Madrid București și apoi Regal Sport Club.
Cum a ajuns pustiul Dragusin la Juventus Torino
Cum a ajuns pustiul Dragusin la Juventus Torino
Juventus Torino l-a remarcat la un turneu de juniori și, în februarie 2018 îl cumpăra cu 250.000 de euro!I nițial s-a spus că pentru echipa a doua, însă de curând Andrea Pirlo l-a chemat la prima echipă alături de Cristiano Ronaldo!

Mihai Badea l-a remarcat imediat pe viitorul jucător al „Bătrânei doamne”

Mihai Badea, președintele lui Dimsoft și o persoană determinantă în ascensiunea lui Drăgușin, îi face o caracterizare emoționantă puștiului pe care l-a remarcat de la prima interacțiune:
„ Era o plăcere să-l urmăresc! Stăteam în spatele porții să-l privesc cum lovește mingea și mi se zbârlea pielea pe mine. A fost căpitan la toate echipele la care a jucat! Toate gesturile lui trădau sportivul de clasă; atitudinea, felul în care se pregătea pentru intrarea pe teren, mereu pieptul bombat, privirea sus, felul în care dădea mâna cu căpitanul advers. El și Luca Florică se remarcau imediat!”, rememorează Badea.
Echipa Regal București. Grupa de copii născuți în 2002
Echipa Regal București. Grupa de copii născuți în 2002
Timp de un sezon, Drăgușin a fost antrenat de către Florin Răducioiu, când fostul mare atacant a preluat grupa 2002 de la Regal. Ulterior, Radu Drăgușin a început să atragă privirile scouterilor din România. La puțin timp, fundașul lui Juventus Torino a semnat un contract cu Florin Manea, impresarul care-l manageriază acum și care l-a dus la super-campioana Italei.

Cum l-a ratat FCSB pe Drăgușin, oferind 50.000 de euro

Cluburile mari l-au remarcat imediat pe puștiul de la Regal: Sampdoria l-a ofertat iar, FCSB a oferit 50.000 de euro pentru el în anul 2017. Discuțiile purtate chiar în baza de la Berceni au picat nu din cauza lui Becali sau a lui MM Stoica. Radu Drăgușin a refuzat pur și simplu, spunând elegant că el vrea să joace afară. După numai un an, Juventus achita fără tocmeală 250.000 de euro pe puștiul care a debutat aseară în Champions League, la 18 ani! Adrian Mutu, și el fost fotbalist la Juventus l-a convocat de curând la națională Under21.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI