Cristiano Ronaldo și Leo Messi, mesaje emoționante despre Diego Maradona. Fanii le-au dat like, instant

Cristiano Ronaldo și Leo Messi, mesaje emoționante despre Diego Maradona. Fanii le-au dat like, instant
Cristiano Ronaldo, omagiu emoționant adus lui Diego Maradona

Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani. Fostul mare fotbalist sud-american a suferit un stop cardiac în timp ce se afla la locuința sa din orașul Tigre. Informația a fost oferită de jurnaliștii de la Ole și Clarin. În urmă cu doar două săptămâni, Diego Maradona a fost operat la cap. Medicii îi descoperiseră un hematom subdural, după ce inițial fusese internat pentru o posibilă depresie. Fusese operat de urgență și externat după câteva zile.

Lumea fotbalului se desparte miercuri de reprezentantul ei cel mai de seamă, iar marele Maradona a fost elogiat de milioane de oameni. Printre ei este și Cristiano Ronaldo și Leo Messi cei mai buni fotbaliști din actuala generație. Postările celor doi au strâns mii de like-uri în doar câteva minute.

Cristiano Ronaldo, omagiu emoționant adus lui Diego Maradona. Ce a scris portughezul pe rețelele de socializare

„Astăzi îmi iau adio de la un prieten, iar lumea spune adio unui geniu etern. Unul din cei mai mari care au existat vreodată. Un magician fără pereche. Ne părăsește prea devreme, dar lasă în urmă o moștenire incomnsurabilă și un gol care nu va putea fi acoperit vreodată. Odihnește în pace, asule, Nu te voi uita niciodată”, a fost mesajul portughezului de la Juventus.

„O zi foarte tristă pentru toți argentinienii și pentru fotbal. El ne părăsește, dar nu pleacă nicăieri, pentru că Diego este etern. Păstrez toate momentele frumoase pentrecute cu el și vreau să transmit condoleanțe familiei sale și prietenilor săi”, a fost postarea lui Leo Messi.

Diego Maradona a câștigat Cupa Mondială în 1986, cu Argentina, competiție la care a avut prestații absolut senzaționale. A debutat pentru Argentinos Juniors, de unde avea să fie achiziționat de Boca Juniors.

În 1982, FC Barcelona plătea opt milioane de dolari, un record pentru acea vreme, pentru a-l cumpăra de la Boca. După doi ani în care nu a convins la catalani, era cumpărat de Napoli. Cu șapte milioane de dolari. Iar la clubul italian a scris istorie.

„Nu avem primar, case, școli, autobuze, locuri de muncă și salubritate, dar nimic din toate acestea nu contează, pentru că îl avem Maradona!”, scriau napoletanii.

A mai jucat apoi la Sevilla, la Newell’s Old Boys și la Boca Juniors, din nou, înainte de retragere, în 1997. A fost de două ori suspendat pentru consum de cocaină. În 1991, când juca la Napoli, testat pozitiv pentru consum de cocaină.  A revenit în 1992, pentru ca apoi să fie suspendat din același motiv și în 1994. În timpul Campionatului Mondial din SUA, chiar înaintea partidei pe care Argentina urma să o dispute cu România, în optimile de finală. Maradona nu a mai jucat în acel meci, iar „tricolorii” s-au impus cu 3-2.

„Aveam 24 de ani când am consumat droguri prima oară. La Barcelona. A fost greşeala cea mai mare din viaţa mea”, declara Diego Maradona.

Palmaresul lui Diego Maradona

  • Campionatul Mondial cu Argentina (1986)
  • Cupa Spaniei cu Barcelona (1983)
  • Supercupa Spaniei cu Barcelona (1984)
  • Serie A cu Napoli (1987, 1990)
  • Cupa Italiei cu Napoli (1987)
  • Supercupa Italiei cu Napoli (1991)
  • Cupa UEFA cu Napoli (1987)
  • Campionatul Mondial U20 cu Argentina (1979)
  • Campionatul Argentinei cu Boca Juniors (1981)
  • Cel mai bun marcator din Serie A (1988, 15 goluri)

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI