EXCLUSIV Ce se întâmplă acum cu Adriana Iliescu. Nu a mai vorbit de 2 ani nici cu singurul om care a ajutat-o

EXCLUSIV Ce se întâmplă acum cu Adriana Iliescu. Nu a mai vorbit de 2 ani nici cu singurul om care a ajutat-o
Ce se intampla in prezent cu Adriana Iliescu

De câteva luni bune nimeni nu a mai văzut-o pe Adriana Iliescu, 83 de ani, care a preferat să se izoleze în propriul apartament din cartierul Drumul Taberei fie să se retragă undeva la ţară, în apropierea Capitalei, acolo unde deţine o mică proprietate, cel mai probabil şi din cauza efectelor actualei pandemii de COVID-19.  De exemplu, toamna trecută, la data reluării anului şcolar, Adriana Iliescu nu şi-a mai condus fata la şcoală, dar aici poate interveni şi amănuntul maturizării fiicei sale, Eliza,, cea care a trecut în clasa a XI-a. Pe de altă parte, nici măcar în preajma zilei de naştere a Elizei, care sâmbătă, 16 ianuarie, va împlini 16 ani, nu răspunde nimeni la telefonul fix din apartamentul celor două.

Ce se întâmplă acum cu Adriana Iliescu

Adriana Iliescu a devenit o femeie foarte cunoscută opiniei publice din România după ce a decis în 2005, la vârsta de 67 de ani, să aducă pe lume un copil.  Dată fiind vârsta înaintată, ea a fost nevoită să apeleze la fertilizarea in vitro. Cel care i-a fost alături în acest inedit experiment, unic în România, a fost medicul ginecolog Bogdan Marinescu, de la Maternitatea Giuleşti, acolo unde Eliza a şi văzut pentru prima dată lumina zilei.

În încercarea de a afla mai multe amănunte despre Adriana Iliescu, l-am contactat pe nașul puștoaicei, cel pe care îl privește ca pe un tată și care i-a fost mereu aproape în toți acești ani. Mai mult, renumitul profesor este cel care ar urma să îi devină tutore Elizei, în cazul în care mama ei s-ar stinge din viață în următorii doi ani. Mare ne-a fost surprinderea, atunci când profesorul Marinescu ne-a dezvăluit că nu mai ține legătura cu Adriana Iliescu:

„Nu am mai vorbit cu Adriana Iliescu de vreo doi ani. A trecut repede timpul şi cu condiţiile actuale legate de pandemia asta nu prea mai aveam cum să luăm legătura. Dar cred că toate lucrurile sunt în ordine, fiindcă altfel, într-un fel sau altul aş fi aflat”.

Eliza este premianta clasei

„Pot să vă spun că Eliza e fată bună, se numără printre premianţii clasei, şi asta nu de ieri, de azi”, a adăugat Bogdan Marinescu. El şi-a reamintit despre primele întâlniri pe care le-a avut cu viitoarea mămică, care i-a produs o impresie bună. „Adriana Iliescu şi dorinţa ei de a avea un copil au fost întâmpinate cu multe prejudecăţi. Îmi amintesc acea perioadă în care am asistat-o pe parcursul naşterii şi vreau să revin cu precizarea că Eliza este fata sa biologică, fiindcă nu există vreun alt părinte al său pe această lume.

Nu a fost niciodată vorba în acest caz despre un vreun embrion gata conceput, ci despre o fertilizare in vitro, cu materii prime, dacă pot spune aşa, de la donatori voluntari şi absolut necunoscuţi până astăzi. Pe de altă parte, Adriana Iliescu şi-a dorit atât de mult un copil încât ştia enorm de multe lucruri despre ce avea să se întâmple. Putea să dea lecţii, ca orice alt medic aproape. Dar asta nu mă miră, dat fiind faptul că ea a fost profesor universitar de limba română”, a rememorat Bogdan Marinescu cele întâmplate cu 16 ani în urmă.

El a mai făcut o precizare interesantă:

„Adriana Iliescu avea, la data naşterii, analize cu rezultate mai bune decât avea eu, medicul ei asistent. Iar o lună mai târziu, după naşterea Elizei, revenise la greutatea corporală de dinainte de naştere. Asta înseamnă după mine că Adriana Iliescu a ştiut mereu să ţină lucrurile sub control”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI