EXCLUSIV Ce pensie are Nelu Lupu, fostul șef MAI, angajat la ADP. Strigător la cer: nu a plătit nimic, după ce a pus 120 de oameni în pericol de moarte

EXCLUSIV Ce pensie are Nelu Lupu, fostul șef MAI, angajat la ADP. Strigător la cer: nu a plătit nimic, după ce a pus 120 de oameni în pericol de moarte
Ce pensie are Nelu Lupu, fost șef MAI?

Ce pensie are fostul șef al Ministerul Afacerilor Interne? Acesta nu a plătit nimic acum în fața legii după ce a pus în pericol de moarte 120 de oameni. Ce indemnizație lunară are acesta?

Nelu Lupu nu a pățit nimic după ce a pus în pericol 120 de oameni

Nelu Lupu ar fi putut fi responsabil pentru decesul a 120 de persoane, dacă nu s-ar fi descoperit la timp faptul că era infectat cu COVID-19 și nu li s-ar fi acordat îngrijirea necesară oamenilor pe care i-a pus în pericol. Totul s-a petrecut la începutul lunii martie, atunci când spitalul Dimitrie Gerota a intrat în carantină după ce un pacient din secția de cardiologie a fost confirmat cu coronavirus. La scurt timp s-a aflat că este vorba despre Nelu Lupu, fost ofițer MAI, care a mințit medicii și a semnat o declarație pe propria răspundere că nu a părăsit teritoriul României în ultima lună, deși o făcuse.

Realitatea arăta că acesta a avut o escapadă cu amanta sa, de asemenea cu o funcție buniciă în cadrul Primăriei Capitalei. Adevărul a fost ascuns de teama de a nu ajunge povestea și la urechile soției, dar consecințele au fost extrem de grave. Nelu Lupu și-a infectat fiul (ofițer SRI), nora însărcinată, nepotul de șase ani, soția amanta, colegii de serviciu de la DSP S4, dar și peste 50 de cadre medicale de la Gerota. Pentru fapta sa, procurorii au dechis pe data de 11 martie o anchetă. Acesta era acuzat pentru zădărnicirea combaterii bolilor și avea de plătit și o amendă de 4.000 de euro. Nici acum nu a plătit pentru faptele sale, iar viața lui a revenit în scurt timp la normal.

Ce pensie are Nelu Lupu, fostul ofițer MAI care a pus în pericol viața a 120 de oameni
Ce pensie are Nelu Lupu, fostul ofițer MAI care a pus în pericol viața a 120 de oameni

Ce pensie are fostul șel al MAI?

Acesta s-a vindecat, a fost externat, iar acum se află în izolare acasă. În ciuda faptei sale extrem de grave, fostul ofițer figurează ca salariat al Primăriri Sectorului 4 de unde încasează cumulat peste 15.000 de lei. În dosarul lui Nelu Lupu scrie actualmente că acesta este cercetat în rem, adică sunt cercetate fapte, nu și o persoană anume.

“Nu consideră că a greșit cu nimic, ba din contră. Nu se simte vinovat nici că a mințit, nici că și-a îmbolnăvit soția, fiul, nora însărcinată și nepotul. Nu este deloc politicos și nu a renunțat la tonul ridicat nici măcar atunci când starea dumnealui s-a înrăutățit puțin. Dacă i se spune să stea liniștit, răspunde cu marș”, au declarat pentru Impact.ro surse din interiorul spitalului după ce fostul ofițer MAI fusese internat.