Primele declarații ale ofițerului MAI care a infectat 43 de persoane! Soția îi ia apărarea: „Nu doresc nimănui să treacă…”

Primele declarații ale ofițerului MAI care a infectat 43 de persoane! Soția îi ia apărarea: „Nu doresc nimănui să treacă…”

Fostul ofițer MAI care a mințit în legătură cu plecarea sa în străinătate, îmbolnăvind zeci de persoane, a fost extrenat ieri din spital. Nelu Lupu a fost internat pe data de 5 martie la Spitalul „Dimitrie Gerota”, iar pe toată durata internării, bărbatul a trecut prin momente grele cu privire la starea sa de sănatate care s-a agravat de la o zi la alta. La o lună de la internarea sa, bărbatul a fost externat și a oferit primele declarații.

Bărbatul a mințit în legătură cu o călătorie făcută în Israel

Pe data de 11 martie, procurorii au deschis dosar penal pe numele fostului director al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, după ce acesta a îmbolnăvit zeci de cadre medicale, prieteni și membrii ai familiei.

Totul a pornit de la o minciună cu privire la plecarea sa în străinătate. Acesta a ascuns autorităților că a plecat în Israel, de unde s-a întors pe data de 26 februarie. Pe data de 3 martie, fostul ofițer MAI a început să se simtă rău, motiv pentru care s-a prezentat la Spitalul Gerota. Întrebat dacă a părăsit țara în ultimele două luni, acesta a declarat pe proprie răspundere că nu, deși mințea. Ulterior bărbatul s-a întors la muncă intrând în contact cu mai multi colegi de ai săi și oferind mărțișoare colegelor.

O zi mai târziu, bărbatul de 60 de ani s-a simțit din nou rău, așa că a fost internat la același spital. Pe data de 9 martie s-a confirmat că are coronavirus, acest lucru având urmări foarte grave. În scurt timp Spitalul Gerota a devenit focar de infecție, mai multe cadre medicale infectându-se cu COVID-19, printre care și managerul unitații. Spitalul a intrat in carantină imediat după diagnosticarea bărbatului, fiind supus mai multor procese de dezinfectare și igienizare. În prezent, spitalul Gerota a ieșit din carantină, dar nu primește pacienți încă.

Primele declarații după externare

Nelu Lupu a declarat pentru un post de televiziune că stare lui de sănătate este mai bună, dar cu toate acestea, el depinde de un aparat. Acesta a mai spus că nu vrea să ofere prea multe informații presei, dorind să discute mai înainte cu anchetatorii și procurorii: „Eu încă am acasă oxigenoterapie, am conectat la mine oxigenul. Este această problemă cu respiraţia şi cu plămânii. E mai bine, sigur!

Fiind întrebat de cum se simte știind că a infectat atâtea persoane, acesta a refuzat să dea declarații: “Vreau ca primii cu care să discut şi să clarific aspectele să fie anchetatorii din dosar, fără nicio supărare„, a spus acesta.

Nelu Lupu a fost externat în urmă cu 2 zile, iar protocolul externării preusupune izolarea lui la domiciliu pentru încă 14 zile, cel puțin. Soția sa a dat dovadă de aceeași discreție vizavi de infirmațiile oferite. Deși a fost mințită, înșelată și infectată, femeia povestește momentele grele prin care a trecut și cere empatie din partea oamenilor.

Nu-i doresc nimănui să treacă prin ce am trecut noi. Nici celui mai mare duşman nu-i doresc să treacă prin ce am trecut şi prin ce trecem noi. Dacă puteţi să empatizaţi e bine, dacă nu…”.

Din fericire, în urma infectării de la soțul său, femeia a fost declarată vindecată, nedezvoltând complicații precum soțul său.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI