Anunț de ultimă oră! În ce stare este acum Draga Olteanu Matei. Diagnosticul final

Anunț de ultimă oră! În ce stare este acum Draga Olteanu Matei. Diagnosticul final
Informații de ultimă oră despre starea de sănătate a actriței Draga Olteanu Matei. Diagnosticul medicului

Declarații susținute de doctorul Cimpoeșu despre starea de sănătate a actriței Draga Olteanu Matei, care a ajuns de urgență la Spitalul Spiridon din Iași, vineri seară, după ce a suferit o hemoragie superioară.

Informații de ultimă oră despre starea de sănătate a marii actrițe Draga Olteanu Matei. Diagnosticul: hemoragie sugestivă superioară

Draga Olteanu Matei a ajuns, vineri seară, la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași, transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

Medicii au reușit să o stabilizeze pe marea actriță. Aceasta comunică cu echipa medicală, după ce i s-a făcut o transfuzie de sânge, și speră într-o evoluție favorabilă. În aceste momente se află în secția terapie intensivă.

  • Actriței i s-a făcut și test covid-19, acesta fiind protocolul medical.

„Aparținatorii s-au interesat de ea, la noi a ajuns cu ambulanța spitalului de la Piatra Neamț. Perioada critică, ținând cont de afecțiunile pe care le mai are,  sunt importante și zilele viitoare. Acum este sedată, a comunicat cu cei de la spital aseară, dar acum este sedată și ventilată pentru confortul pacientului.

Este foarte important ca pacientul să beneficieze de tot ce înseamnă sânge, terapie. Toate se fac într-o stare specială”, a declarat dr. Cimpoeșu de la Spitalul Spiridon din Iași. 

Cât de complicată a fost operația? 

„A fost evaluată în urgență. S-a început transfuzia de sânge fiind vorba de o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conștientă. Comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice și terapeutice și sperăm ca evoluția să fie una favorabilă. Doamna are și alte patologii. Are afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni endocrine care bineînțeles trebuie evaluate și tratate în continuare”, transmitea de cu seară șefa UPU-SMURD, Diana Cimpoeșu.

Cât despre cât de complicată a fost operația, medicul a transmis că „pentru toți pacienții care ajung în șoc hemoragic este la fel de dificilă operația. Nu s-a pus, deocamdată, problema unei alte operații”. 

”Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț pentru o Hemoragie Digestivă Superioară. A fost evaluată în urgență. S-a început transfuzia de sânge, fiind vorba de o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conștientă.

Comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice și terapeutice și sperăm ca evoluția sa fie una favorabilă. Doamna are și alte patologii. Are afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni endocrine care bineînțeles trebuie evaluate și tratate în continuare. Starea doamnei este una stabilă după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică și toate celelalte tratamente făcute în urgenţe se continuă în ATI.

Spitalul Județean Piatra Neamț este spital COVID și în plus a fost transferată pentru endoscopie, eventual endoscopie intervențională. Este internată în clinica de gastroenterologie și hepatologie, dată fiind competenţa acestei clinici în tratarea acestor urgenţe majore”, explica medicul vineri seară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI