Exit-poll, ora 16.00. Cum stau în clasamente PSD, PNL și USR Plus

Rezultate parțiale pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai. Cum au votat românii pentru Parlamentul European până la ora 16:00. Toate datele privind alegerile europarlamentare și referendum sunt AICI!

Exit-poll alegeri europarlamentare, ora 16:00

PSD ar avea cele mai multe voturi la ora actuală. Acestea sunt rezultatele parțiale.

PSD – 33%

PNL – 23%

USR PLUS – 17%

ALDE – 7%

PMP – 6%

Pro România – 5%

UDMR – 5%

Aceste rezultate sunt unele neoficiale. Estimările Primul exit-poll oficial de va fi disponibil la 21:00, după închiderea urnelor.

Exit-poll alegeri pentru Parlamentul European

Potrivit unui sondaj online realizat de DC News, rezultatele la vot până la această oră ar fi următoarele:

PSD  – 47,5%

USR-PLUS – 16,2%

ALDE – 12,5%

PNL – 10,6%

Pro România – 5%

PMP – 4,8%

Românii sunt așteptați la vot pentru alegerile europarlamentare, pentru a alege politicienii care vor reprezenta România în Parlamentul European de la Bruxelles.

De asemenea, cetățenii cu drept de vot pot vota și pentru referendumul pentru justiție convocat de președintele Klaus Iohannis. Buletinele de vot pentru referendum vor fi separate de buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare.

Prezența la vot pentru alegerile pentru Parlamentul European

Prezența la vot la nivel național este una record. La momentul de față, prezența la vot este de 31,30%.

Cei mai mulți cetățeni care și-au exprimat dreptul electoral în cadrul alegerilor europarlamentare din 26 mai au fost cei din categoria de vârstă 45-64 de ani. Aceștia au fost urmați de cei din categoria 65+.

În ceea ce privește mediul de proveniență, s-au prezentat la urne mai multe persoane din mediul urban decât din cel rural.

Cea mai mare prezență la vot din țară s-a înregistrat până acum în județul Ilvov. Aproximativ 38% dintre rezidenții județului au mers la urne pentru alegerile europarlamentare. La polul opus, județul cu cea mai mică prezență la vot s-a înregistrat în județul Vaslui, unde numai 22% dintre locuitorii județului au mers să-și exprime dreptul la vot până la ora 16:00.

Cetățenii cu drept de vot pot vota la orice secție de vot din țară, cu actul de identitate. Totuși, cei care se află în localitatea de domiciliu în ziua votului își pot exercita dreptul numai în cadrul secției de votare la care sunt arondați.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00, dar alegătorii au timp să meargă la vot până la ora 21:00, când urnele vor fi închise.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI