Inundații în Vaslui și Bacău! Case afectate, fără curent electric și drumuri închise. FOTO și VIDEO

FOTO: ISU Vaslui

Vremea rea a pus stăpânire pe întreaga țară. În urma fenomenelor meteo extreme s-au produs inundații în mai multe județe. 3 drumuri naționale și 3 județene au fost afectate de ape, în timp ce în Vrancea, mai multe localități au rămas fără curent electric. Mii de pompieri sunt la această oră la datorie în zonele afectate.

UPDATE„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, pe râul Someșul Mare – județul Bistrița-Năsăud – a fost emisă avertizare hidrologică COD PORTOCALIU, depășiri ale cotelor de inundație. În acest sens, pentru protecția populației din localitatea Budacu de Jos a fost transmis mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. Echipe de pompieri și reprezentanți ai autorităților locale se află în teren pentru monitorizare. În funcție de evoluția situației, vor fi dispuse măsurile imediate pentru înlăturarea și limitarea potențialelor efecte”, anunță IGSU.


„Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, în 5 localități din județul Vrancea sunt semnalate probleme, iar pentru remedierea situației, echipe de intervenție ale furnizorului de curent se află în teren”, a transmis IGSU.

Drumurile naționale DN 2F, DN 11A și DN 15D și drumurile județene DJ 102, DJ 153C și DJ 159A au fost afectate de apa acumulată pe carosabil.

Înundații în mai multe județe din țară

Ploile torențiale au făcut ravagii în județul Bacău, unde peste 2.000 de consumatori au rămas fără curent electric (4 lolcalități afectate – Helegiu, Deleni, Drăgugeşti şi Bălăneasa + parțial localitatea Livezi). Drumul naţional 2F Bacău – Vaslui a fost închis pe sectorul dintre Secuieni şi Străminoasa.

FOTO: ISU Bacău
FOTO: ISU Bacău

Probleme au fost și în județul Vaslui, unde râul Bârlad a depăşit cu câteva zeci de centimetri cotele de inundaţii. Cele mai afectate sunt comunele Băceşti şi Todireşti.

„În județul Vaslui, unde, din cauza depășirii cotelor de inundații pe râurile Bârlad și Gârboveta, pentru protecția populației din zonele posibil afectate, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

FOTO: ISU Vaslui
FOTO: ISU Vaslui

Au fost inundate 26 de gospodării şi 15 locuinţe, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea mai multor persoane și animale.

Până la ora transmiterii știrii, fenomenele meteo extreme au făcut ravagii în 8 județe: Argeș, Bacău, Călărași, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava și Vaslui.

Cod portocaliu de inundații pentru județul Bistrița-Năsăud

ANM a emis o avertizare cod galben de vreme rea pentru 22 de județe, valabilă până marți seara, la ora 23:00. Acestea sunt vizate de fenomene meteo extreme. De asemenea, a fost emis un cod portocaliu de inundații pentru județul Bistrița-Năsăud.

„Fenomenele vizate: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE Bazine afectate: Someșul Mare – bazin superior și afluneți bazin mijlociu și inferior.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE în bazinul hidrografic: Someșul Mare – bazin superior și afluneți bazin mijlociu și inferior, județele Bistrița-Năsăud. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul Bistrița”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI