Este oficial! Legea a fost publicată astăzi. Ce români primesc bani în plus din septembrie

Este oficial! Legea a fost publicată astăzi. Ce români primesc bani în plus din septembrie

Ordonanţa de urgență în ceea ce privește creşterea alocaţiilor pentru copii a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, alocaţiile copiilor vor creşte cu 20% din luna septembrie a acestui an, urmând și alte majorări, dar care vor fi făcute în etape.

Este oficial! Legea a fost publicată. Ce români primesc bani în plus începând cu  luna septembrie

Alocațiile pentru copii vor crește cu 20% începând cu luna septembrie a acestui an. Ordonanța de urgență care prevede acest lucru a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial al României.

Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi începând din luna septembrie 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi câte 369 de lei lunar, potrivit textului ordonanței.

Ce valoare au acum alocațiile copiilor

Acum, alocațiile copiilor cu vârsta între 2 și 18 ani este 150 de lei, iar pentru cei până în 2 ani și pentru cei de până la 18 ani, dar care suferă de dizabilități, este de 300 de lei.

Guvernul Orban a anunțat că până la finalul anului 2022, alocațiile pentru copii vor ajunge, în etape, la nivelul de:

600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu handicap
300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsî între 2 ani şi 18 ani

Cu cât și când vor mai crește alocalțiile pentru copii

Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta şi cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creştere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creşteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie şi 1 iulie, cu câte 20%, şi la fel în 2022”, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Premierul României a spus că alocațiile copiilor vor fi mărite până la 100%, dar în mai multe etape.

Ce spune premierul Ludovic Orban despre alocații

La ora actuală suntem în evaluarea posibilităţilor efective de a susţine o creştere a alocaţiilor. Ce pot să vă spun sigur este că vom creşte alocaţiile.

Chiar ne-am gândit la un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere în mai multe etape, dar procentul efectiv de creştere a alocaţiilor şi ritmul de creştere a alocaţiilor depind de prognozele pe care le vom face„, a spus Orban, la sediul PNL.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI