Câți bani primesc în plus, de fapt, copiii pentru alocații. Suma este rușinoasă

Câți bani primesc în plus, de fapt, copiii pentru alocații. Suma este rușinoasă

„Marea dublare“ a alocațiilor înseamnă, potrivit ultimului anunț al ministrului Finanțelor, Florin Cițu, doar 22,5 lei în plus pentru fiecare copil. Așa se face că alocațiile vor crește de la 1 august, dar nu se vor dubla. Mai multe informații, în continuare.

Cu cât au crescut, de fapt, alocațiile copiilor

Începând cu data de 1 august, fiecare copil va primi în plus suma de 22,5 lei, ceea ce înseamnă o majorare a alocațiilor cu un procent „în jurul a 15%“, potrivit ultimului anunț făcut de Florin Cîțu. Așa se face că o alocaţie de 150 lei va creşte la 172,5 lei, iar o alocaţie destinată copiilor cu handicap, în valoare de 300 lei, va creşte cu 45 lei ajungând la 345 lei.

„La dublarea alocaţiilor a fost mereu o problemă. E o lege populistă facută de PSD ca să arunce în aer Guvernul. E o lege făcută fără finanţare, din punctul meu de vedere e neconstituţională. Noi vom creşte alocaţiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea şedinţă de Guvern va fi avizat.

Şi în creşterea pensiilor şi în cea a alocaţiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani“, a declarat ministrul Finanţelor.

O majorare de 15% înseamnă o creștere a cheltuielilor lunare cu cca. 95 milioane lei, la aproape 727,3 milioane lei.

„Creșterea e mai mare decât la pensii“

Totodată, șeful de la Finanțe a ținut să precizeze că majorarea alocațiilor este mai mare decât propunerea făcută pentru pensii, de 10%.

„Premierul va anunţa (cu cât vor creşte alocaţiile, n.r.). Creşterea e mai mare decât am propus să crească la pensii. În jurul acestei cifre de 15%, da. Dar vom face de la 1 ianuarie o altă creştere, nu ne oprim aici. Ştim că sunt probleme, dar contextul este unul dificil“, a precizat ministrul.

În România sunt 3.661.130 de copii cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani care primesc alocație de la stat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI