Ce se întâmplă cu alocațiile. Câți bani în plus primesc copiii de la 1 septembrie

Ce se întâmplă cu alocațiile. Câți bani în plus primesc copiii de la 1 septembrie
Alocațiile copiilor se măresc. Anunțul oficial

Vești îmbucurătoare pentru părinți și copii! Alocațiile se măresc de pe data de 1 septembrie. Mai multe detalii s-au discutat astăzi în ședința de Guvern.

Alocațiile copiiilor se vor mări. Anunțul oficial

Ședința de Guvern a avut ca subiect principal alocațiile copiilor. Modificările vor interveni astfel: 20% pe 1 ianuarie, 20% pe 1 iulie 2021, 20% pe 1 ianuarie 2022 și 20% pe 1 septembrie. Creșterea nu se va face integral, ci procentual, peste șase luni. Conform mediafax.ro, alocațiile cresc cu 15% de la 1 august, apoi de la 1 ianuarie cu 5%. Orban motivează nerespectarea afirmațiilor cu privire la alocațiile copiilor făcute de-a lungul timpului prin contextul nefavorabil din aceste vremuri. Marile cheltuieli suportate de stat au fost în sistemul medical – 5 miliarde de lei în primele șase luni ale pandemiei.

„De la 1 ianuarie vom face o altă creștere a alocațiilor”, anunță și Florin Cîțu, ministrul de Finanțe. Guvernul trebuia să dubleze alocațiile copiilor de la 1 august, conform legilor adoptate în Parlament, iar CCR a decis să oblige Guvernul să nu mai amâne termenul. Guvernul a atacat legea privin dublarea alocațiilor ulterior. Proiectul ia în calcul și o majorare progresivă anuală a alocațiilor în funcție de cât va permite bugetul Executivului. Într-un termen cuprins între 2 și 5 ani este așteptată dublarea acestora.

Detalii despre mărirea alocațiilor
Detalii despre mărirea alocațiilor

„Când vom lua o decizie o vom face publică”

„Când vom lua o decizie o vom face publică. La ora actuală suntem în evaluarea posibilităților efective de a susține o creștere a alocațiilor. Ce pot să spun sigur e că vom crește alocațiile. Ne-am gândit la un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere în mai multe etape, dar procentul și ritmul de creștere a alocațiilor depinde de prognozele pe care le facem. Să păstrăm sensul legii, dar să realizăm acest lucru în etape, în funcție de resursele financiare pe care le avem. Nu se poate lua o decizie fără un studiu de impact. Cert este că le vom crește alocațiile”
Ludovic Orban

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI