Emma Răducanu, învinsă, dar în top la Australian Open. Ce record a bătut jucătoarea britanică VIDEO

Emma Răducanu, învinsă, dar în top la Australian Open. Ce record a bătut jucătoarea britanică VIDEO
Emma Răducanu a fost eliminată rapid de la Australian Open, dar tot a avut timp să stabilească un inedit record

Emma Răducanu, învinsă, dar în top la Australian Open. Jucătoarea britanică cu origini românești a părăsit primul turneu de Grand Slam al anului încă din turul 2. Ea a fost învinsă cu 4-6, 6-4, 3-6 de Danka Kovinic din Muntenegru. Cu toate acestea, Emma Răducanu a stabilit, fără să vrea, un record absolut pentru Australian Open, dar în cu totul altă direcție.

Emma Răducanu, învinsă, dar în top la Australian Open

Emma Răducanu, învinsă, dar în top la Australian Open. Jucătoarea britanică a părăsit rapid primul turneu de Grand Slam al anului. Câștigătoarea de la US Open 2021 a fost învinsă în turul 2 de muntenegreanca Danka Kovinic. Dar evoluția sportivei de pe locul 14 WTA a fost influențată de o bătătură dureroasă pe care a făcut-o în palma dreaptă, cea cu care ține racheta.

Emma Răducanu a explicat, după meciul cu Kovinic, care a fost situația sa medicală.

„E chiar într-o cută a palmei, e așa de adâncă. Pur și simplu, nu pot apuca racheta. De fiecare dată când lovesc, la orice contact cu mingea, se creează un impact. Dacă lovesc doar un pic în afara centrului rachetei, frecarea se mărește și e foarte dureros.

Mă lupt cu această problemă încă de când am început să joc în Australia, pentru că după 21 de zile fără tenis mâinile mele au devenit foarte moi. Din prima zi am făcut bătături. Aceasta de acum, în mod special, o am de vreo 5 zile și am încercat s-o acopăr la fiecare antrenament. Era foarte dificil s-o mențin uscată, iar după fiecare meci se mai lua câte un strat de piele”, a declarat Emma Răducanu, după meci, potrivit Daily Mail.

Ce record a bătut jucătoarea britanică

Emma Răducanu nu s-a întors în Marea Britanie, ci a preferat să meargă în Singapore. Ea a fost însoțită de tatăl său de origine română, Ian, de antrenorul german Torben Beltz și de agentul ei. Emma s-a putut antrena la un luxos club privat din Singapore, Tanglin Club, înființat încă din 1865. Peste tot, Emma Răducanu a fost asaltată de fani, ea având nevoie adesea de protecția propriului antrenor.

Dar Emma Răducanu a stabilit un record la Australian Open fără să vrea. Nu la tenis, ci pe YouTube. Un clip cu ea postat pe canalul Australian Open TV a devenit viral pe internet, stârnind interesul a milioane de oameni. În filmulețul postat pe canalul specializat în postarea de clipuri video Emma Răducanu discută și îl îndrumă pe un copil de mingi într-o operațiune delicată: îndepărtarea unei insecte de pe teren, în așa fel încât aceasta să nu fie rănită.

Emma Răducanu a fost lăudată pentru atitudinea arătată față de mica vietate, iar clipul a strâns peste 45,5 milioane de vizualizări, fiind cel mai vizionat din istoria turneului de Grand Slam. Cel de pe locul 2 a strâns de trei ori mai puține vizualizări decât cel cu jucătoarea britanică.

Emma Răducanu ar urma să participe la turneul de la St. Petersburg (7-13 februarie). În programul sportivei sunt trecute și două competiții din Mexic, la Guadalajara (21-27 februarie) și Monterrey (28 februarie-6 martie).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI