Emma Răducanu era să rateze prezența la Wimbledon. Ce reacție au avut organizatorii

Emma Răducanu era să rateze prezența la Wimbledon. Ce reacție au avut organizatorii
Emma Răducanu era să rateze prezența la Wimbledon. Ce reacție au avut organizatoriiEmma Răducanu era să rateze prezența la Wimbledon. Ce reacție au avut organizatorii

Emma Răducanu scrie istorie la Wimbledon. Jucătoarea de 18 ani cu origini românești a devenit noua stea a tenisului britanic. Ea s-a impus în primele 3 meciuri fără să piardă vreun set. În turul 3 a învins-o chiar pe Sorana Cîrstea, cu 6-3, 7-5. Dar povestea Emmei putea să nu fie scrisă, dacă lucrurile s-ar fi petrecut așa cum doreau, inițial, organizatorii competiției de la All England Club.

Emma Răducanu era să rateze prezența la Wimbledon

Emma Răducanu a ajuns un star după 3 meciuri câștigate la Wimbledon. A devenit cea mai tânără jucătoare britanică ajunsă în optimile turneului, în era Open, din 1968. Și a rămas și singura reprezentantă a Regatului Unit rămasă în competiție la această ediție, atât la fete cât și la băieți. Emma a trecut de primele 3 tururi fără să piardă vreun set. Mai mult, în runda secundă ea a eliminat o fostă finalistă de la Ronald Garros, din 2019, Marketa Vondrousova (42 WTA), scor 6-2, 6-4. În următorul, a depășit-o pe Sorana Cîrstea (45 WTA), cu 6-3, 7-5.

Povestea Emmei a devenit cunoscută pe tot mapamondul. S-a născut în Canada, tatăl fiind român, iar mama chinezoaică. Trăiește în Anglia de la 2 ani, dar vine în București de câteva ori pe an, la bunicii din partea tatălui.

Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia, care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special”, a spus Emma Răducanu pentru GSP.

Ce reacție au avut organizatorii

Emma Răducanu era clasată pe locul 338 WTA, dar a primit un wild-card de la organizatori. Ea putea rămâne, încă, în anonimat dacă aceștia nu și-ar fi schimbat intenția inițială. Fostul număr 1 britanic la masculin, la jumătatea anilor 80, John Lloyd, a făcut dezvăluiri incredibile. Lloyd a dezvăluit într-un articol publicat în ediția de duminică a ziarului Daily Mail că, la început, organizatorii de la Wimbledon n-au vrut să-i ofere Emmei wild-cardul necesar participării. Ea fusese propunerea Federației Engleze de Tenis pentru primirea „invitației” de a juca direct pe tabloul principal al competiției.

Și ce au spus cei Wimbledon? Ei au spus: >. Când Emma a primit vestea, am auzit că atitudinea ei a fost: >. Trebuie să câştigi meciuri, i s-a spus. Aşa că ea a câştigat două partide la Nottingham, săptămâna trecută şi organizatorii de la Wimbledon i-au dat wild-card-ul”, a scris John Lloyd în Mail On Sunday.

Lloyd a concluzionat că Emma Răducanu ar fi meritat oricum un wild-card ți șansa de a evolua la marele turneu de Grand Slam.

Dar părerea mea este că nu ar fi trebuit să câştige acele meciuri pentru a obţine wild card-ul. Uitaţi-vă la atitudinea ei! A meritat acel wild-card. (…) Dacă nu ar fi primit wild-card-ul, ar fi intrat în calificări şi, dacă ar fi pierdut la Wimbledon, ei ar fi spus: >. Răducanu a meritat şansa de a fi pe scena mare şi a fost aproape să nu o obţină. Wimbledon a dat-o-n bară”, a conchis Lloyd.

Luni, Emma Răducanu o întâlnește în optimile de finală pe  Ajla Tomljanovic, numărul 75 mondial.