Cine este, de fapt, Emma Răducanu, viitoarea adversară a Soranei Cîrstea. Cât de tânără este

Cine este, de fapt, Emma Răducanu, viitoarea adversară a Soranei Cîrstea. Cât de tânără este
Cine este, de fapt, Emma Răducanu, viitoarea adversară a Soranei Cîrstea. Cât de tânără este

Emma Răducanu, viitoarea adversară a Soranei Cîrstea, este noua senzație de la Wimbledon. Tânăra de 18 ani este pe jumătate româncă, s-a născut în Toronto, Canada, dar trăiește la Londra de la vârsta de 2 ani. Este considerată o mare speranță a tenisului britanic. Din acest motiv, deși ocupă abia locul 338 WTA, Răducanu a primit un wild-card de la organizatorii turneului de la Wimbledon. Acum, ea a ajuns în turul 3, unde o va întâlni pe Sorana Cîrstea, într-un dule pe treisferturi românesc.

Cine este, de fapt, Emma Răducanu, viitoarea adversară a Soranei Cîrstea

Emma Răducanu va fi adversara Soranei Cîrstea în turul 3 de la Wimbledon. Jucătoarea de doar 18 ani abia a terminat liceul, acum două luni. În turul secund, ea a învins-o pe  finalista din 2019 de la Roland Garros, Marketa Vondrousova (42 WTA), scor 6-2, 6-4. În conferința de presă ce a urmat partidei, Emma a fost întrebată dacă ar prefera să se califice în optimi, la Wimbledon sau să aibă note mari la școală. „Va trebui să spun optimi la Wimbledon”, a răspuns Emma Răducanu.

Cred că toți cei care mă cunosc vor spune: «Poftim?». Toată lumea crede că sunt de-a dreptul fanatică în ceea ce privește rezultatele de la școală. Eu spun doar că îmi setez standarde înalte. Asta m-a ajutat și la tenis, dar și să am rezultate bune la școală. Cred că părinții mă consideră nebună. Nu accept altceva decât să primesc A-uri la școală (n.r – echivalentul calificativului 10 în România). Simt că trebuie să mă ridic la înălțimea așteptărilor, de aceea lucrez atât de mult pentru a obține acele note”, a mai spus Emma Răducanu, conform GSP.

Cât de tânără este

Emma Răducanu a dezvăluit și „rețeta” mobilizării ei pe durata unui meci. Ea apelează la o metodă pe care o folosește inclusiv marele Rafael Nadal.

Joc fiecare punct de parcă ar fi ultimul sau de parcă ar fi minge de meci sau ultimul meu punct aici. E un truc pe care îl folosesc cu mine. Să joc în fața publicului de acasă ajută, de asemenea. Susținerea lor e atât de puternică, îi simt mereu în spatele meu. Le sunt foarte recunoscătoare și am asta mereu în minte”, a mai declarat jucătoarea, conform aceleiași surse.

Emma Răducanu s-a născut în Toronto la 13 noiembrie 2002, dar la vârsta de 2 ani părinții s-a mutat cu părinții în Anglia. Tatăl ei este român, din București, iar mama chinezoaică. Răducanu a practicat mai multe sporturi până să ajungă la tenis, scrie bbc.com, printre care echitația și kartingul. A absolvit liceul doar cu 2 luni în urmă și este una dintre jucătoarele Academiei de Tenis din Bromley. Într-un interviu pentru gsp.ro, Răducanu a dezvăluit că vine de câteva ori pe an în București, unde se află bunica sa și că iubește mâncarea românească.

Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia, care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special”, a spus Emma Răducanu pentru sursa citată.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI